Friday, February 25, 2022

Indiens nationella flagga uppsats

Indiens nationella flagga uppsats



I mitten av den mittersta vita randen finns ett 24-ekrar Ashoka-hjul i marinblå färg. Tal Stycke Swachh Bharat Abhiyan - Forskning. Independence Day Independence Day Essä Essä om betydelsen av Indiens nationella flagga uppsats Day in India Independence Day Tal Slogans på självständighetsdagen Paragraf om självständighetsdagen Fakta om Independence Day Citat om Independence Day Lång och kort uppsats om Indiens nationella flagga på engelska, Indiens nationella flagga uppsats. Det är mycket nödvändigt för varje självständigt land att ha en nationalflagga. Uppsats om varför Makar Sankranti är min favoritfestivaluppsats.





5 rader på vår nationella flagga



Den indiska nationalflaggan kallas även Tricolor eftersom den innehåller tre färger - saffran, vit och grön, respektive uppifrån och ned. Flaggan, designad av Pingali Venkayya, antogs av den konstituerande församlingen den 22 juli. Jag ger nedan tre olika uppsatser med olika ordlängder för mina läsare. Den indiska flaggan antogs av den konstituerande församlingen den 22 juli. Den nationella flaggan är en stolthet för Indiens folk. Indiens nationella flagga kallas också Tricolor eftersom den innehåller lika stora, horisontellt placerade ränder i tre färger - saffran, vit och grön, Indiens nationella flagga uppsats från topp till tå.


Saffran Indiens nationella flagga uppsats Indiens folks mod och uppoffring; vitt representerar det ömsesidiga förtroendet och harmonin mellan olika religiösa grupper i Indien och grönt representerar Indiens välstånd. Det är också en marinblå Ashoka Chakra med 24 ekrar i mitten av den vita randen i mitten, Indiens nationella flagga uppsats. Chakrat representerar lagens eviga hjul. Tricolor designades i sin nuvarande form av Pingali Venkayya, som var en indisk frihetskämpe från delstaten Andhra Pradesh.


Venkayya designade först flaggan för den indiska nationalkongressen i Den flaggan hade ett garnspinnhjul eller charkha i mitten; färgerna var också vita, gröna och röda. Den röda färgen ersattes också med saffran, Indiens nationella flagga uppsats. Indiens nationella flagga är Indiens folks stolthet och representerar deras självständighet, Indiens nationella flagga uppsats. De försvarar dess ära även genom att offra sina liv. Den indiska nationalflaggan i sin nuvarande form antogs av den konstituerande församlingen den 22 juli, det vill säga bara en månad innan indian blev självständigt den 15 augusti Indian Tricolor är rektangulär till formen med ett förhållande mellan längd och bredd på Det är flaggans längd är 1.


Uppifrån och ned har den tre lika, horisontellt placerade ränder av saffran, vita respektive gröna färger. I mitten av den mittersta vita randen finns ett 24-ekrar Ashoka-hjul i marinblå färg. Dessutom bör flaggan vara lika i alla avseenden från båda sidor. Varje färg i Tricolor har sin egen betydelse och representerar ett specifikt värde. Saffran representerar offer för stora ledare och revolutionärer i Indien; de har offrat sina liv för fosterlandet. På ett sätt representerar den också deras mod och ointresse för världsliga angelägenheter och materiella vinster. Den centrala vita delen av Tricolor representerar freden och harmonin mellan olika religiösa och kulturella grupper i Indien.


Den gröna färgen å andra sidan representerar välståndet för jord och växtlighet i Indien. Det är Indiens nationella flagga uppsats av vårt förhållande till jorden och hur fosterlandets jord upprätthåller våra liv. Reglerna och bestämmelserna för visningen av den indiska nationella flaggan styrs av Indiens flaggkod. Det finns många regler som dikterar visningen av Tricolor i olika situationer. Låt oss diskutera några av de viktiga reglerna om flaggan. Indiens flaggkod hävdar att tricoloren måste hissas på en framträdande plats där den får en klar sikt. Till exempel — högst upp i mitten av en byggnad eller i mitten av ett bord, Indiens nationella flagga uppsats, Indiens nationella flagga uppsats framför ett fordon i rörelse osv.


En annan regel säger att Tricoloren ska tas ner vid solnedgången och inte får hissas i mörker. Om flaggan någonsin ska hissas efter solnedgången måste tillräckliga belysningsarrangemang vidtas. Tricolor representerar stoltheten och friheten för folket i Indien och dess uppvisning är en Indiens nationella flagga uppsats av enorm stolthet och känslor för folket. Det ligger i Indiens folks intresse att respektera sin nationella flagga och visa den med heder. Indiens nationella flagga är också känd som Tricolor på grund av dess färgmönster. Tricolor är en mycket betydelsefull symbol för Indiens union. Den representerar enheten mellan Indiens folk och dess suveräna och demokratiska stat.


Flaggan är Indiens folks stolthet. Den indiska nationella flaggan antogs av den konstituerande församlingen den 22 juli. Det måste noteras att Tricoloren förblev flaggan för Dominion of India mellan 15 augusti och 26 januari och därefter som Republiken Indiens flagga. Indiens flagga i dess nuvarande tillstånd representerar en symbol som har utvecklats genom frihetskampen. Indiens historia är fylld av många revolutioner och försök att utrota det brittiska imperiet. Många av sådana revolutioner hade sina egna flaggor som en symbol för sin ideologi och vilken sak de än kämpade för.


Dessa flaggor representerade deras patriotism för att befria sitt fosterland. Vi kommer att diskutera några av de nationella flaggorna i historien om Indiens självständighet. Indiens första nationella flagga hissades i Calcutta den 7 augusti. Den var också rektangulär till sin nuvarande form med tre horisontella ränder av grönt, gult respektive rött, uppifrån och ned. Pingali Venkayya fick i uppdrag att förbereda flaggan. Flaggan hade två färger - röd representerar hinduer och grön representerar muslimer, med det snurrande hjulet i mitten.


Men snart modifierades denna design med en vit remsa emellan, för att representera andra religioner också. Flaggan modifierades ytterligare med saffran, vit och gröna färger Indiens nationella flagga uppsats antogs av den indiska nationalkongressen som Swaraj-flaggan i Flaggan hade ett snurrande hjul i den vita delen i mitten, Indiens nationella flagga uppsats. Det snurrande hjulet ersattes sedan av ekern Ashoka Chakra. Den indiska nationella flaggan är symbolen för det indiska folkets oberoende. Den har ett enormt värde för dem och representerar den suveräna, demokratiska och republikanska staten Indien. Det är inte bara ett tygstycke utan en ära som folket älskar att visa upp eller snarare smycka med stolthet. Tricolor används som en symbol för den demokratiska republiken Indien.


Varhelst Tricoloren hissas, representerar den Indiens folks stolthet. Den visas i byggnader, Indiens nationella flagga uppsats, kontor och under betydande nationella evenemang. Under de internationella evenemangen indikerar visningen av Tricolor deltagandet av folket i Indien. Tricolor fungerar som ett bindande material som håller folket i Indien enat, trots deras flera religiösa och kulturella skillnader. Muslimer, hinduer, kristna och flera andra samhällen identifierar varandra genom Tricolor som en vanlig symbol för enhet bland dem. Flaggan representerar deras enhet såväl som kommunal harmoni mellan dem.


Betydelsen av den indiska nationella flaggan är ojämförlig med något annat. En flagga representerar ett lands fria stat och dess folks stolthet, Indiens nationella flagga uppsats. Tricolor är en symbol för att folket i Indien är fritt och kommer att förbli så till evigheten. Den indiska befolkningen pryder stolt Tricolor. Det tjänar också som en varning till andra makter i världen om att folket i Indien kommer att försvara alla hot mot nationen. Khadi-tyg används för att göra Indiens nationella flagga. Förhållandet mellan längd och bredd på den indiska nationella flaggan är den nationella flaggan antogs den 22 juli av Indiens konstituerande församling. Ett snurrande hjul fanns i mitten av den nationella flaggan före Chakra. Den indiska nationalflaggan avbildades på det första frimärket för Independent India.


Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på, Indiens nationella flagga uppsats. Men jag gillar att skriva om frågor som berör den allmänna befolkningen. Jag älskar också att lära känna människor, samhällen och kulturer från nära håll. Jag skriver för att tillfredsställa författaren i mig och även för att hålla dig uppdaterad om flera ämnen. Logga in på ditt konto. förlorat ditt lösenord? Glömt lösenord. Tillbaka till login. Uppsats Banyan — Samlingar av uppsatser för studenter. Uppsatsämnen för klass 4 Uppsatsämnen för klass 5 Uppsatsämnen för klass 6 Uppsatsämnen för klass 7 Indiens nationella flagga uppsats för klass 8 Uppsatsämnen för klass 9 Uppsatsämnen för klass 10 Uppsatsämnen för klass 11, Speech Paragraph Swachh Bharat Abhiyan - Forskning.


Essä om Indiens nationella flagga Essä. av Abhishek Singh. Tidigare berättelseessä om nationalism. Nästa uppsats om varför jag älskar mitt Indien. Abhishek Singh Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på. Relaterade artiklar Uppsats om Lion Essay. Uppsats om varför Makar Sankranti är min favoritfestivaluppsats. Uppsats om järnvägsstationen Uppsats. Essä om Chandra Shekhar Azad Essä. Uppsats om min favoritfestivaluppsats. Alla rättigheter förbehållna.





avhandling uttalande övertygande uppsats



Varje färg i Tricolor har sin egen betydelse och representerar ett specifikt värde. Saffran representerar offer för stora ledare och revolutionärer i Indien; de har offrat sina liv för fosterlandet. På ett sätt representerar den också deras mod och ointresse för världsliga angelägenheter och materiella vinster. Den centrala vita delen av Tricolor representerar freden och harmonin mellan olika religiösa och kulturella grupper i Indien. Den gröna färgen å andra sidan representerar välståndet för jord och växtlighet i Indien. Det är symboliskt för vårt förhållande till jorden och hur fosterlandets jord upprätthåller våra liv. Reglerna och bestämmelserna för visningen av den indiska nationella flaggan styrs av Indiens flaggkod. Det finns många regler som dikterar visningen av Tricolor i olika situationer.


Låt oss diskutera några av de viktiga reglerna om flaggan. Indiens flaggkod hävdar att tricoloren måste hissas på en framträdande plats där den får en klar sikt. Till exempel — högst upp i mitten av en byggnad eller i mitten av ett bord, eller framför ett fordon i rörelse, etc. En annan regel säger att Tricoloren ska tas ner vid solnedgången och inte får hissas i mörker. Om flaggan någonsin ska hissas efter solnedgången måste tillräckliga belysningsarrangemang vidtas. Tricolor representerar stoltheten och friheten för folket i Indien och dess uppvisning är en fråga om enorm stolthet och känslor för folket.


Det ligger i Indiens folks intresse att respektera sin nationella flagga och visa den med heder. Indiens nationella flagga är också känd som Tricolor på grund av dess färgmönster. Tricolor är en mycket betydelsefull symbol för Indiens union. Den representerar enheten mellan Indiens folk och dess suveräna och demokratiska stat. Flaggan är Indiens folks stolthet. Den indiska nationella flaggan antogs av den konstituerande församlingen den 22 juli. Det måste noteras att Tricolor förblev flaggan för Dominion of India mellan 15 augusti och 26 januari, och som flagga för Republiken Indien, därefter. Indiens flagga i dess nuvarande tillstånd representerar en symbol som har utvecklats genom frihetskampen.


Indiens historia är fylld av många revolutioner och försök att utrota det brittiska imperiet. Många av sådana revolutioner hade sina egna flaggor som en symbol för sin ideologi och vilken sak de än kämpade för. Dessa flaggor representerade deras patriotism för att befria sitt fosterland. Vi kommer att diskutera några av de nationella flaggorna i historien om Indiens självständighet. Indiens första nationella flagga hissades i Calcutta den 7 augusti. Den var också rektangulär till sin nuvarande form med tre horisontella ränder av grönt, gult respektive rött, uppifrån och ned.


Pingali Venkayya fick i uppdrag att förbereda flaggan. Flaggan hade två färger - röd representerar hinduer och grön representerar muslimer, med det snurrande hjulet i mitten. Men snart modifierades denna design med en vit remsa emellan, för att representera andra religioner också. Flaggan modifierades ytterligare med saffran, vita och gröna färger och antogs av Indian National Congress som Swaraj-flaggan i Flaggan hade ett snurrande hjul i den centrala vita delen. Det snurrande hjulet ersattes sedan av ekern Ashoka Chakra. Den indiska nationella flaggan är symbolen för det indiska folkets oberoende. Den har ett enormt värde för dem och representerar den suveräna, demokratiska och republikanska staten Indien. Det är inte bara ett tygstycke utan en ära som folket älskar att visa upp eller snarare smycka med stolthet.


Tricolor används som en symbol för den demokratiska republiken Indien. Varhelst Tricoloren hissas, representerar den Indiens folks stolthet. Den visas i byggnader, kontor och under viktiga nationella evenemang. Under de internationella evenemangen indikerar visningen av Tricolor deltagandet av folket i Indien. Tricolor fungerar som ett bindande material som håller folket i Indien enat, trots deras flera religiösa och kulturella skillnader. Muslimer, hinduer, kristna och flera andra samhällen identifierar varandra genom Tricolor som en vanlig symbol för enhet bland dem.


Flaggan representerar deras enhet såväl som kommunal harmoni mellan dem. Betydelsen av den indiska nationella flaggan är ojämförlig med något annat. En flagga representerar ett lands fria stat och dess folks stolthet. Tricolor är en symbol för att folket i Indien är fritt och kommer att förbli så till evigheten. Den indiska befolkningen pryder stolt Tricolor. Vi bör alltid respektera vår flagga och aldrig låta den gå ner för vårt fosterland. Vår nationalflagga är horisontellt utformad med trefärgade remsor av saffran, vitt och grönt.


Den mellersta vita delen har marinblått Ashok Chakra med 24 ekrar. Alla de tre färgerna, Ashok Chakra och 24 ekrar har sin egen betydelse och betydelse. Den översta saffransfärgen symboliserar hängivenheten och försakelsen. Den mellersta vita färgen indikerar fred och harmoni. Och den nedersta gröna färgen indikerar ungdom och energi. Men Ashoka Chakra betyder Wheel of Ashoka symboliserar frid och mod. Vår nationella flagga består av khadi-kläder som är en speciell handspunnen duk initierad av Mahatma Gandhi. Alla tillverkningsprocesser och designspecifikationer hanteras av Bureau of Indian Standards.


Det är strängt förbjudet i vårt land att använda flaggan som består av andra kläder istället för Khadi. Vår nationella flagga kallas också för Tiranga Jhanda eftersom den har tre färger. Den innehåller trefärgade horisontella ränder av översta saffran, mellanvit och underst grön. Den mellersta vita remsan innehåller ett marinblått Ashoka Chakra även kallat Dharma Chakra i dess mitt. Den nuvarande indiska flaggan antogs först officiellt vid den konstituerande församlingens möte den 22 juli år. Förhållandet mellan den indiska flaggans längd och bredd är lagen om förhindrande av felaktig användning och lagen om förebyggande av förolämpningar mot nationell heder, båda reglerar. användning och uppvisning av den nationella flaggan. Flag Code of India inrättades för att styra alla lagar, praxiskonventioner och instruktioner för att respektera och hedra den indiska flaggan.


Den indiska nationalflaggan föreslogs först av Mahatma Gandhi till den indiska nationalkongressen. Vår nationella flagga designades först av Pingali Venkayya. Det anses att saffran och gröna remsan beslutades för att hedra båda religioner som hinduiska och muslimska. Senare lades en vit remsa till i mitten med ett snurrande hjul i mitten för att symbolisera respekten för andra religioner. Före Indiens självständighet designades olika indiska flaggor för att föregå den indiska självständighetsrörelsen för att få frihet från de brittiska härskarna.


Slutligen antogs den nuvarande utformningen av den nationella officiellt. Tidigare förbjöds uppvisningen av den nationella flaggan av allmänheten och den visades endast av regeringstjänstemän under alla nationella evenemang, men senare tilläts allmänheten att visa den nationella flaggan i sina egna lokaler. Det är en symbol för enhet och ära till vårt fosterland, så vi bör alla alltid respektera vår nationella flagga och aldrig låta dess ära gå ner. Indiens nationella flagga är också känd som Tiranga Jhanda. Det antogs först officiellt under den konstituerande församlingens möte den 22 juli i Det antogs 24 dagar före Indiens självständighet från brittiskt styre.


Den designades av Pingali Venkayya. Den var så designad i horisontell form med tre färger av saffran, vitt och grönt i motsvarande proportioner. Den övre saffransfärgen, vit mitten, nedre mörkgröna färger. Vår nationella flagga innehåller förhållandet mellan bredd och längd. I mitten är ett marinblått hjul med 24 ekrar designat i mitten av den vita remsan. Ashoka Chakra togs från pelaren Ashok, Sarnath Lion Capital of Ashoka. Vår nationalflagga är av stor betydelse för oss alla. Alla färger, remsor, hjul och kläder som används i flaggan har sin speciella betydelse. Indiens flaggkod bestämmer användningen och visningen av den nationella flaggan. Förrän 52 år efter Indiens självständighet tilläts inte folkets nationella flagga att visas, men senare ändrades regeln enligt flaggkoden 26 januari för att använda flaggan i hem, kontor och fabriker vid något speciellt tillfälle.


Nationell flagga hissas vid nationella tillfällen som republikens dag, självständighetsdagen, etc. Det visas också i skolor och utbildningsinstitutioner högskolor, universitet, sportläger, scoutläger, etc för att inspirera eleverna att hedra och respektera den indiska flaggan. Studenter avlägger en ed och sjunger nationalsång medan de rullar ut nationalflaggan i skolor och högskolor. Medlemmar av offentliga och privata organisationer kan också hissa flaggan vid alla tillfällen, ceremoniella evenemang etc. Det är begränsat att visa den nationella flaggan för kommunala eller personliga vinningar.


Ingen får visa flaggan gjord av andra kläder annars är det ett straff på fängelse och böter. Nationell flagga kan flaggas från morgon till kvällssoluppgång till solnedgång i alla väder. Det är förbjudet att avsiktligt vanära den nationella flaggan eller röra den mot marken, golvet eller stigen i vatten. Den ska inte användas för att täcka toppen, botten, sidorna eller baksidan av något fordon, som bil, båt, tåg eller flygplan. På annan flagga än den indiska ska visas på högre nivå. Det är en viktig och integrerad del av Republiken Indien. Den representerar landets suveränitet och respekteras av dess medborgare.


Det flygs på alla regeringsbyggnader i Indien. Det är en ritual att hissa Indiens nationella flagga på nationella festivaler som självständighetsdagen, republikens dag och Gandhi Jayanti. Indiens nationella flagga speglar dess kultur, civilisation och historia. Flaggan som flödar i luften är en symbol för frihet. Den påminner de indiska medborgarna om de uppoffringar som frihetskämparna gjorde för att befria vårt land från britternas tyranni. Det inspirerar dem också att vara ödmjuka och värdesätta den frihet och oberoende de har uppnått efter mycket kamp. Den indiska nationella flaggan kallas Tiranga eftersom den består av tre färger - saffran, vit och grön.


Saffransfärgen på toppen symboliserar likgiltighet vilket betyder att våra ledare måste förbli likgiltiga mot materialistiska saker. Att tjäna nationen borde stå överst på deras prioriteringslista och de måste göra sitt arbete osjälviskt. Den vita färgen i mitten representerar sanning och renhet vilket betyder att vi alltid måste följa sanningens väg och rätt uppförande. Den gröna färgen längst ner symboliserar jord och natur och påminner oss om att hålla oss jordade till våra rötter. Ashoka Chakra tryckt i mitten av flaggan på den vita delen är en symbol för lagen om Dharma. Det betyder att Dharma eller dygd måste vara de främsta vägledande principerna för dem som tjänar nationen. Det är också en symbol för rörelse och inspirerar till att fortsätta röra på sig i livet oavsett utmaningar och svårigheter.


Det var Mahatma Gandhi som kom på idén om en flagga för den indiska nationalkongressen det år då kampen för indisk självständighet fortfarande pågick. Utformningen av flaggan utvecklades och improviserades med tiden. Medborgarna i Indien förväntas respektera och behålla äran av landets nationella flagga. En uppsättning regler har införts mot misshandel av den nationella flaggan. Några av dessa är följande:. Vår nationalflagga är vår stolthet. Vi måste upprätthålla dess värdighet även om det är på bekostnad av våra liv. Det måste alltid flöda högt eftersom det är en symbol för den frihet som förtjänades efter år av kamp och uppoffringar. National flaggadoptionsdag. Paragraf om Indiens nationella flagga. Slagord på Indiens nationella flagga.


Tal på nationalflaggan.

No comments:

Post a Comment