Thursday, March 24, 2022

Essä grundläggande rättigheter

Essä grundläggande rättigheter



Läs också:. Därför gav vår konstitution också staten befogenhet att införa rimliga begränsningar som kan vara nödvändiga för samhällets större intresse. Domstolarna är kapabla att förklara vilken lag som helst som kränker dessa rättigheter som grundlagsstridig om det finns ett behov. Men de rimliga begränsningarna är föremål för juridisk prövning, uppsats grundläggande rättigheter. Så när de politiska institutionerna skapades fokuserade deras roll och ansvar huvudsakligen på att ge folket, särskilt minoriteterna, att leva i värdighet med rättigheter till jämlikhet, värdighet och religionsfrihet. Till exempel rätt till uppsats grundläggande rättigheter är föremål för begränsningar som tvingas fram av staten i den allmänna ordningens, etikens och hälsans intresse så att religionsfriheten inte får misshandlas för att begå brott eller asociala aktiviteter.





Lång och kort uppsats om grundläggande rättigheter i Indien på engelska



De grundläggande rättigheterna är en integrerad del av den indiska konstitutionen. De grundläggande mänskliga rättigheterna för alla medborgare definieras som grundläggande rättigheter. Dessa är verkställbara av domstolar, med förbehåll för exakta begränsningar. Dessa garanteras av Indiens konstitution som medborgerliga friheter enligt vilka alla indianer kan leva sina liv i harmoni och fred som medborgare. De grundläggande rättigheterna innehåller de rättigheter som är vanliga i de flesta uppsats grundläggande rättigheter demokratier som likhet inför lagen, frihet för fredliga möten, frihet för uppsats grundläggande rättigheter, yttrandefrihet, föreningsfrihet, uppsats grundläggande rättigheter, frihet att utöva religion och rättigheter till konstitutionella rättsmedel för skydd av medborgerliga rättigheter.


Det beskrivs också i den indiska strafflagen att brott mot dessa rättigheter leder till straff. Dessa rättigheter gäller universellt för alla medborgare. Vi har gett nedan antal långa och korta uppsatser om grundläggande rättigheter under olika ordgränser, du kan välja vilken uppsats som helst om grundläggande rättigheter enligt ditt behov och intresse:. Tillägg av grundläggande rättigheter i konstitutionen har uppskattats. Dessa dagars utveckling av en stat beräknas av de rättigheter som den ger sin befolkning. Grundläggande rättigheter i den indiska konstitutionen har uppsats grundläggande rättigheter ges till allmänheten med villkoret att alla efterföljande lagar som antas som inte liknar dessa rättigheter kan anses vara grundlagsstridiga.


Uppgörelsen om grundläggande rättigheter enligt konstitutionen har dock kritiserats mycket. Vissa kritiker har gått till den punkten att säga att konstitutionsstiftare i Indien har tillhandahållit rättigheter med ena handen och tagit av den andra. En uppdelning av konstitutionen är tillägnad de grundläggande rättigheterna, som indianer kan dra nytta av under normala tider. Dessa rättigheter kan dock tas ifrån dem i nödsituationer, uppsats grundläggande rättigheter. Rättigheterna omfattar tillsammans med annat rätten till mötesfrihet, föreningsfrihet, tro, yttrandefrihet etc.


Domstolarna är kapabla att förklara vilken lag som helst, uppsats grundläggande rättigheter, som kränker dessa rättigheter som grundlagsstridiga om det finns behov. En sådan åtgärd kan endast användas om en medborgare framställer en vädjan för att se över en lag eller en exekutiv order. Behovet av att tillhandahålla grundläggande rättigheter till medborgarna kändes efter den franska revolutionen och USA:s frihetskamp. Det var då som nationerna runt om i världen tänkte ge några grundläggande rättigheter till sina medborgare. USA:s konstitution innehöll också ett avsnitt om Essä grundläggande rättigheter Rättigheter. FN:s generalförsamling antog den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna som gjordes i december. Denna inkluderade sociala, ekonomiska, politiska och kulturella rättigheter för folket.


I Indien framfördes förslaget att inkludera religiösa och kulturella rättigheter som medborgarnas grundläggande rättigheter av Nehru-kommitténs rapport från Simon-kommissionen förordade dock inte denna idé om att inkludera Essä grundläggande rättigheter rättigheter i grundlagen, uppsats grundläggande rättigheter. Vid Karachi session i Indian National Congress krävde återigen en skriftlig försäkran om grundläggande rättigheter i alla framtida konstitutionella upplägg i Indien. Vid rundabordskonferensen i London framhölls kravet på grundläggande rättigheter. Senare vid den andra rundabordskonferensen cirkulerade ett memo av Mahatma Gandhi som krävde en garanti för att inkludera: Skydd av deras kultur, språk, manus, yrke, utbildning och religiös praxis och för att skydda minoriteters rättigheter.


Efter självständigheten lovade den konstituerande församlingen framtida styrning. Den krävde en konstitution som garanterade alla Indiens folk - rättvisa, social, ekonomisk och politisk jämlikhet, lika möjligheter, tankefrihet, yttrandefrihet, tro, tillbedjan, tro, förening, kallelse och handling underställd lag och offentlig moral. Det garanterade också särskilda faciliteter för minoriteter, efterblivna klasser och schemalagda kastmänniskor. Rätten till jämlikhet personifierad i konstitutionen kommer utan tvekan att ses som ett fast steg mot en demokratiinstitution i Republiken Indien. Indiska medborgare försäkras genom dessa grundläggande rättigheter att de kan leva sitt liv i harmoni så länge de lever i indisk demokrati.


De grundläggande rättigheterna som ingår i den indiska konstitutionen är ett sätt att se till att folket får leva ett anständigt liv i landet, uppsats grundläggande rättigheter. Dessa rättigheter har dock några säregna drag som uppsats grundläggande rättigheter finns vanligtvis inte i andra länders grundlag. Grundläggande rättigheter är inte absoluta. De är föremål för rimliga begränsningar. Men de rimliga begränsningarna är föremål för juridisk prövning. Här är en titt på några sådana speciella egenskaper hos dessa rättigheter:. Det finns ingen rättighet som inte har några motsvarande skyldigheter. Det är dock värt att komma ihåg att konstitutionen har mycket omfattande utarbetade rättigheter och domstolarna har mycket lite att vrida på dessa för att passa deras bekvämlighet eller ta skydd av plikter.


Indiens konstitution garanterar de grundläggande rättigheterna för sina medborgare och medborgare uppsats grundläggande rättigheter har rätt till tal och uttryck men det finns vissa begränsningar och undantag knutna till dessa rättigheter. En medborgare kan inte njuta av de grundläggande rättigheterna helt eller efter eget behag. Inom vissa konstitutionella begränsningar kan en medborgare åtnjuta sina rättigheter. Indiens konstitution sätter vissa rationella begränsningar på åtnjutandet av dessa rättigheter så att allmän ordning, moral och hälsa förblir intakta. Konstitutionen syftar alltid till att återupprätta gemensamma angelägenheter tillsammans med individuella intressen. Till exempel är rätten till religion föremål för begränsningar som tvingas fram av staten i den allmänna ordningens, etikens och hälsans intresse så att religionsfriheten inte får misshandlas för att begå brott eller asociala aktiviteter.


På samma sätt betyder rättigheter som garanteras genom artikel inte absolut frihet. Fullständiga individuella rättigheter kan inte garanteras av någon aktuell stat, uppsats grundläggande rättigheter. Därför gav vår konstitution också staten befogenhet att införa rimliga begränsningar som kan vara nödvändiga för samhällets större intresse. Vår konstitution försöker skapa jämvikt mellan individuell frihet och social kontroll och att skapa en välfärdsstat där gemensamt intresse får betydelse framför individuellt intresse, uppsats grundläggande rättigheter. Yttrande- och yttrandefriheten är också föremål för logiska begränsningar uppsats grundläggande rättigheter av staten som kopplar till förolämpning, förakt för domstol, anständighet eller moral, statens säkerhet, vänskapliga förbindelser med främmande stater, stimulans till brott, allmän ordning och upprätthållande av Indiens suveränitet och integritet.


Mötesfriheten är också föremål för rimliga begränsningar som åläggs av staten. Monteringen måste vara uppsats grundläggande rättigheter och utan vapen och vapen och bör vara i den allmänna ordningens intresse. Den tryckfrihet som ingår i den vidare yttrandefriheten är också föremål för rimliga begränsningar och staten kan åsätta tryckfriheten inskränkning i statens överordnade intresse eller för att undvika domstolsförakt, förtal eller uppvigling till en anfall. Det är uppenbart för den indiska regeringen att bevara fred och harmoni i en multireligiös, mångkulturell och flerspråkig nation. Man kan förstå denna oro med hänsyn till det sociopolitiska uppsats grundläggande rättigheter som existerade i — Bangladeshkriget hade just avslutats, och nationen hade ännu inte återhämtat sig från den enorma flyktingintrånget.


Fortfarande, uppsats grundläggande rättigheter, det kan inte förnekas att den indiska regeringen överreagerade genom att anta de drakoniska IPC-sektionerna som hänvisas till ovan och, senare, genom att slå till i nödsituationen. Ingen frihet kan vara ovillkorlig eller helt obegränsad. Även om det är viktigt att upprätthålla och skydda yttrande- och yttrandefriheten i en demokrati, så är det också nödvändigt att sätta några gränser för denna frihet för att upprätthålla social ordning. Följaktligen, uppsats grundläggande rättigheter, uppsats grundläggande rättigheter Artikel 19 2staten kan utfärda en lag som slår på praktiska begränsningar av utövandet av rätten till yttrande- och yttrandefrihet i intresset för statens säkerhet, allmän ordning, suveränitet och integritet i Indien eller i samband med förakt för domstolen.


Det finns några grundläggande rättigheter som är välkända som grundläggande för mänsklig existens och avgörande för mänsklig expansion. Alltså när de politiska institutionerna skapades, uppsats grundläggande rättigheter, deras roll och ansvar fokuserade främst på att ge människorna, särskilt minoriteterna, att leva i värdighet med rättigheter till jämlikhet, värdighet och religionsfrihet. Det inkluderar likhet inför lagen som betyder förbud uppsats grundläggande rättigheter diskriminering på grund av kast, tro, färg eller kön, Lika rättsskydd, lika möjligheter i offentlig anställning och avskaffande av orörlighet och titlar. Detta säger att alla medborgare är lika inför lagen och att det inte får förekomma någon diskriminering på något sätt.


Denna rätt säger också att alla ska ha lika tillgång till alla offentliga platser. För att ge lika möjligheter kommer det inte att finnas någon reservation i uppsats grundläggande rättigheter tjänster utom när det gäller schemalagda kast, schemalagda stammar och andra efterblivna klasser, för krigsänkor och fysiskt handikappade personer. Denna rätt infördes främst för att avskaffa orörligheten, som praktiserades i Indien i årtionden, uppsats grundläggande rättigheter. Det står också att alla medborgare i Indien har full rätt att köpa, sälja och inneha egendom i vilken del av landet som helst. Människor kommer att ha friheten att ägna sig åt vilken handel eller affär som helst. Denna rättighet definierar också att en person inte kan dömas två gånger för samma brott och inte heller kan tvingas stå som vittne mot sig själv.


Detta inkluderar förbudet mot någon form av tvångsarbete. Barn under 14 år får inte arbeta i gruvor eller fabriker där livsfara är inblandad. Enligt denna har ingen person rätt att utnyttja den andra personen på något sätt. likaså, uppsats grundläggande rättigheter, slaveri och handel bland kvinnor och barn i oärliga syften har förklarats som ett brott. Betalning av minimilön mot arbete är definierad och inga kompromisser tillåts i detta avseende. Den slår fast att det kommer att finnas full samvetsfrihet för alla medborgare i Indien. Alla ska ha rätt att fritt adoptera, utöva och sprida den religion de själva väljer och att staten inte ska hindra någon individs religiösa angelägenheter på något sätt.


Alla religioner ska ha rätt att upprätta och upprätthålla institutioner för religiösa och välgörande ändamål och ska vara fria att sköta sina egna angelägenheter med avseende på dessa. Detta är en av de viktigaste rättigheterna, eftersom utbildning anses vara varje barns primära rättighet. Kulturrätt säger att varje nation vill bevara sitt kulturarv. Enligt denna rättighet är alla fria att utveckla den kultur de vill och fria att få vilken typ av utbildning de vill. Ingen individ kommer att nekas tillträde till någon av läroanstalterna på grundval av sin kultur, kast eller religion. Alla minoriteter har rätt att inrätta sina egna utbildningsinstitutioner. Detta är en mycket speciell rättighet som ges till medborgarna.


Domstolen står som en vakt mot brott mot dessa rättigheter. Om i något fall uppsats grundläggande rättigheter våldsamt eller avsiktligt gör orättvisa mot någon individ eller om en person fängslas utan någon anledning eller genom den olagliga handlingen tillåter Rätten till konstitutionellt gottgörelse personen att gå till domstolen och få rättvisa mot regeringens handlingar. Grundläggande rättigheter spelar en mycket viktig roll i en medborgares liv. Essä om demokrati i Indien. Essä om demokrati vs, uppsats grundläggande rättigheter.


Uppsats om rättsväsendets roll i landet idag. Uppsats om yttrandefrihet. Uppsats om sociala medier. Shailja är en av dem som har turen att ha förvandlat sin passion till sitt yrke. En postgraduate i engelsk litteratur, skrivande faller naturligt för henne och hon gör det hon kan bäst - att skriva och redigera. En ivrig läsare, en modejunkie, naturälskare, äventyrsfreak och en reseentusiast är några av de andra termerna som beskriver henne. Essä grundläggande rättigheter Allt. Vänligen hjälp oss att förbättra, Kontakta uppsats grundläggande rättigheter. Essä om grundläggande rättigheter.





uppsatser om självständighetsförklaringen



USA:s konstitution inkluderade också ett avsnitt om grundläggande rättigheter. FN:s generalförsamling antog den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna som gjordes i december. Denna inkluderade sociala, ekonomiska, politiska och kulturella rättigheter för folket. I Indien framfördes förslaget att inkludera religiösa och kulturella rättigheter som medborgarnas grundläggande rättigheter av Nehru-kommitténs rapport från Simon-kommissionen förordade dock inte denna idé om att inkludera grundläggande rättigheter i konstitutionen. Vid Karachis session i , krävde den indiska nationella kongressen återigen en skriftlig försäkran om grundläggande rättigheter i alla framtida konstitutionella upplägg i Indien.


Vid rundabordskonferensen i London framhölls kravet på grundläggande rättigheter. Senare vid den andra rundabordskonferensen cirkulerade ett memo av Mahatma Gandhi som krävde en garanti för att inkludera: Skydd av deras kultur, språk, manus, yrke, utbildning och religiös praxis och för att skydda minoriteters rättigheter. I , efter självständigheten, lovade den konstituerande församlingen för framtida styrning. Den krävde en konstitution som garanterade alla Indiens folk - rättvisa, social, ekonomisk och politisk jämlikhet, lika möjligheter, tankefrihet, yttrandefrihet, tro, tillbedjan, tro, förening, kallelse och handling underställd lag och offentlig moral.


Det garanterade också särskilda faciliteter för minoriteter, efterblivna klasser och schemalagda kastmänniskor. Rätten till jämlikhet personifierad i konstitutionen kommer utan tvekan att ses som ett fast steg mot en demokratiinstitution i Republiken Indien. Indiska medborgare försäkras genom dessa grundläggande rättigheter att de kan leva sitt liv i harmoni så länge de lever i indisk demokrati. De grundläggande rättigheterna som ingår i den indiska konstitutionen är ett sätt att se till att folket får leva ett anständigt liv i landet. Dessa rättigheter har dock några säregna drag som vanligtvis inte finns i andra länders författningar. Grundläggande rättigheter är inte absoluta. De är föremål för rimliga begränsningar. Men de rimliga begränsningarna är föremål för juridisk prövning.


Här är en titt på några sådana speciella egenskaper hos dessa rättigheter:. Det finns ingen rättighet som inte har några motsvarande skyldigheter. Det är dock värt att komma ihåg att konstitutionen har mycket omfattande utarbetade rättigheter och domstolarna har mycket lite att vrida på dessa för att passa deras bekvämlighet eller ta skydd av plikter. Indiens konstitution garanterar de grundläggande rättigheterna till sina medborgare och medborgarna kan ha rätt till tal och uttryck, men det finns vissa begränsningar och undantag knutna till dessa rättigheter. En medborgare kan inte njuta av de grundläggande rättigheterna helt eller efter eget behag.


Inom vissa konstitutionella begränsningar kan en medborgare åtnjuta sina rättigheter. Indiens konstitution sätter vissa rationella begränsningar på åtnjutandet av dessa rättigheter så att allmän ordning, moral och hälsa förblir intakta. Konstitutionen syftar alltid till att återupprätta gemensamma angelägenheter tillsammans med individuella intressen. Till exempel är rätten till religion föremål för begränsningar som tvingas fram av staten i den allmänna ordningens, etikens och hälsans intresse så att religionsfriheten inte får misshandlas för att begå brott eller asociala aktiviteter.


På samma sätt betyder rättigheter som garanteras genom artikel inte absolut frihet. Fullständiga individuella rättigheter kan inte garanteras av någon aktuell stat. Därför gav vår konstitution också staten befogenhet att införa rimliga begränsningar som kan vara nödvändiga för samhällets större intresse. Vår konstitution försöker skapa jämvikt mellan individuell frihet och social kontroll och att skapa en välfärdsstat där gemensamt intresse får betydelse framför individuellt intresse. Yttrande- och yttrandefriheten är också föremål för logiska begränsningar som tvingas fram av staten kopplade till förolämpning, förakt för domstol, anständighet eller moral, statens säkerhet, vänskapliga förbindelser med främmande stater, stimulans till brott, allmän ordning och upprätthållande av suveräniteten. och Indiens integritet.


Mötesfriheten är också föremål för rimliga begränsningar som åläggs av staten. Församlingen måste vara ickevåldsfri och utan vapen och vapen och bör vara i den allmänna ordningens intresse. Den tryckfrihet som ingår i den vidare yttrandefriheten är också föremål för rimliga begränsningar och staten kan åsätta tryckfriheten inskränkning i statens överordnade intresse eller för att undvika domstolsförakt, förtal eller uppvigling till en anfall. Det är uppenbart för den indiska regeringen att bevara fred och harmoni i en multireligiös, mångkulturell och flerspråkig nation.


Man kan förstå denna oro med hänsyn till de sociopolitiska omständigheterna som fanns i - Bangladeshkriget hade just avslutats, och nationen hade ännu inte återhämtat sig från den enorma flyktingintrånget. Ändå kan det inte förnekas att den indiska regeringen överreagerade när de antog de drakoniska IPC-sektionerna som hänvisas till ovan och, senare, genom att slå till i nödsituationen. Ingen frihet kan vara ovillkorlig eller helt obegränsad. Även om det är viktigt att upprätthålla och skydda yttrande- och yttrandefriheten i en demokrati, så är det också nödvändigt att sätta några gränser för denna frihet för att upprätthålla social ordning.


Enligt artikel 19 2 kan staten följaktligen anta en lag som strider mot praktiska begränsningar av utövandet av rätten till yttrande- och yttrandefrihet i intresset för statens säkerhet, allmän ordning, suveränitet och integritet i Indien eller i förhållande till Indien. till förakt för domstolen. Det finns några grundläggande rättigheter som är välkända som grundläggande för mänsklig existens och avgörande för mänsklig expansion. Så när de politiska institutionerna skapades fokuserade deras roll och ansvar huvudsakligen på att ge folket, särskilt minoriteterna, att leva i värdighet med rättigheter till jämlikhet, värdighet och religionsfrihet.


Det inkluderar likhet inför lagen vilket innebär förbud mot diskriminering på grund av kast, tro, färg eller kön, Lika skydd av lagen, lika möjligheter i offentlig anställning och avskaffande av orörlighet och titlar. Detta säger att alla medborgare är lika inför lagen och att det inte får förekomma någon diskriminering på något sätt. Denna rätt säger också att alla ska ha lika tillgång till alla offentliga platser. För att ge lika möjligheter kommer det inte att finnas några reservationer i statliga tjänster förutom i fallet med schemalagda kast, schemalagda stammar och andra efterblivna klasser, för krigsänkor och fysiskt handikappade personer. Denna rätt infördes främst för att avskaffa orörligheten, som praktiserades i Indien i årtionden.


Det står också att alla medborgare i Indien har full rätt att köpa, sälja och inneha egendom i vilken del av landet som helst. Människor kommer att ha friheten att ägna sig åt vilken handel eller affär som helst. Denna rättighet definierar också att en person inte kan dömas två gånger för samma brott och inte heller kan tvingas stå som vittne mot sig själv. Detta inkluderar förbudet mot någon form av tvångsarbete. Hej vän, Detta är en speciell kategori för vår lilla läsare som studerar i skolan. Om de letar efter engelsk uppsats för sina skolläxor eller någon form av engelsk uppsatsartikel så kan den här speciella kategorin hjälpa er alla. i den här artikeln kommer vi att dela våra grundläggande rättigheter för barn och studenter. Inledningsvis har vi publicerat ordartikel för våra grundläggande rättigheter är här.


Som medborgare i ett demokratiskt land har vi förmånen att ha vissa grundläggande rättigheter. Men vi har också några grundläggande uppgifter som ska utföras samtidigt. Rättigheter kan ses som anspråk som är väsentliga för individers existens och utveckling som erkänns av samhället. Rättigheter som erkänns av staten och stadgas i grundlagen kallas grundläggande rättigheter. Den indiska konstitutionen garanterar sex grundläggande rättigheter för sina medborgare, nämligen rätten till jämlikhet, rätten till frihet, rätten mot exploatering, rätten till religionsfrihet, kulturella och pedagogiska rättigheter och rätten till konstitutionella rättsmedel. Dessa rättigheter är dock försedda med några rimliga begränsningar och förväntningar. Å andra sidan erkänns grundläggande plikter som moraliska skyldigheter som medborgarna förväntas utföra.


Artikel 51A i konstitutionen talar om de grundläggande skyldigheterna, men de kan inte tvingas juridiskt. De tio fastställda skyldigheterna är — Medborgarna förväntas följa konstitutionen och respektera alla dess ideal. På samma sätt förväntas medborgarna respektera nationalflaggan och nationalsången. Allmän egendom ska värnas och våldet måste avskaffas. Medborgarna bör vårda och följa de ädla ideal som inspirerade vår nationella kamp för frihet... Att upprätthålla och skydda Indiens suveränitet, enhet och integritet.


Att främja harmoni och andan av gemensamt broderskap bland alla människor i Indien som överskrider religiösa, språkliga och regionala mångfald, att avsäga sig praxis som kränker kvinnors värdighet. Att värdera och bevara det rika arvet från vår sammansatta kultur. Att skydda och förbättra den naturliga miljön inklusive skogar, sjöar, floder och vilda djur, och att ha medkänsla för levande varelser. Att utveckla vetenskapligt humör, humanism och andan av undersökning och reform.

No comments:

Post a Comment