Monday, February 21, 2022

Uppsats om medicinsk marijuana

Uppsats om medicinsk marijuana



Många experter hävdar att drogen kostar samhället för mycket pengar när det gäller kostnader för brottsbekämpning och fängelse när pengarna kan användas bättre i andra brottsbekämpande områden. Återförsäljare på den svarta marknaden behöver inte följa... CQ Researcher, 3, är en som går tillbaka så långt som till landet självt: hampa en typ av marijuanaväxt användes för rep, papper och ett antal andra ändamål medicinsk marijuana essä översikt av dess starka fibrösa vävnad. Legalisering av marijuana oacceptabelt, fara för samhället.





Varför marijuana bör vara laglig uppsats



Specialerbjudande! Kampanjkod: SPARA Skriver du en uppsats, tal eller presentation om varför marijuana ska vara lagligt? Här är ett exempel på argumenterande uppsats om ämnet. Den beskriver fördelarna och nackdelarna med att legalisera marijuana. Om du vill skriva en uppsats av hög kvalitet bör du noggrant överväga dessa argument och göra dem till ditt huvudfokus. Det finns en pågående spänning mellan tron ​​att marijuana effektivt behandlar ett brett spektrum av sjukdomar och argumentet att det har långtgående negativa hälsoeffekter. Det har ändå funnits en strävan mot legalisering av drogen i USA med tjugonio stater och District of Columbia som har legaliserat det medicinsk marijuana essä översikt medicinska och rekreationsändamål.


Stora folkhälsoproblem föranleds av denna ökning. Detta bör dock inte vara fallet eftersom marijuana har hälsofördelar och bör därför vara lagligt. Marijuana bromsar och stoppar spridningen av cancerceller. En studie fann att Cannabidiol kan stänga av en gen som heter Id-1 och kan därför stoppa cancer. En rapport från forskare vid California Pacific Medical Center i San Francisco indikerade också att spridningen av cancer kan förhindras av Cannabidiol. I sitt labbexperiment kunde forskarna behandla bröstcancerceller med denna komponent Nawaz. Det positiva resultatet av experimentet visade att uttrycket av Id-1 hade minskat avsevärt, medicinsk marijuana essä översikt. Marijuana hjälper också mot smärta och illamående för personer som går igenom kemoterapi.


Cancer medicinsk marijuana essä översikt som genomgår kemoterapi lider av svåra smärtor, aptitlöshet, kräkningar och smärtsamt illamående. Detta kan ytterligare komplicera deras redan försämrade hälsa. Marijuana kan vara till hjälp här genom att röra upp aptiten, minska illamående och minska smärta. Nawaz, Det finns även andra cannabinoidläkemedel som används för samma ändamål som godkänts av FDA. Det visades dessutom av en studie att användningen av marijuana kan kontrollera epileptiska anfall. Om tio medicinsk marijuana essä översikt, beslagen hade stoppats av drogerna Nawaz, medicinsk marijuana essä översikt, Det visade sig att anfallen kontrollerades av THC som band de hjärnceller som var ansvariga för att reglera avslappning och kontrollera excitabilitet.


Vissa forskare hävdar att marijuana är beroendeframkallande. Enligt dem blir en av tio marijuanaanvändare beroende med tiden. De hävdar att om man slutar använda drogen plötsligt kan de drabbas av abstinenssymtom som ångest och irritabilitet Barcott. Men samma argument kan tillämpas på cigarettrökning, vilket särskilt är lagligt. Det finns ett behov av att göra fler studier av detta påstående som sprids av motståndare till legalisering av marijuana. Det hävdas också att användning av marijuana minskar den mentala hälsan, medicinsk marijuana essä översikt.


De som är emot legaliseringen av fritidsmarijuana vill citera studier som visar att användare av drogen lider av minnesförlust och begränsat blodflöde till hjärnan. De hävdar också att användare har högre chanser att utveckla depression och medicinsk marijuana essä översikt. Men dessa påståenden har ännu inte fastställts helt av vetenskapen Barcott. Påståendet om depression och schizofreni är särskilt oklart eftersom forskarna inte är säkra på om drogen utlöser tillstånden eller om den används av rökare för att lindra symptomen. Det hävdas vidare att användning av marijuana skadar lungorna mer än cigarettrökning. Det antas att marijuanarökare andas in röken djupare i sina lungor och låter den stanna där längre.


Sannolikheten för lungcancer, enligt detta argument, kan ökas genom denna djupare, längre exponering för cancerframkallande ämnen. Argumentet berör dock inte användningsfrekvensen mellan marijuana- och cigarettrökare Barcott. Det tar inte heller hänsyn till sådana alternativa administreringsmetoder som ätbart, tinkturer och förångning. Legalisering av marijuana skulle leda till förbättrad kvalitets- och säkerhetskontroll. Att köpa drogen utanför gatan ger slutanvändarna ingen möjlighet att veta vad de exakt får. Detta skulle säkert fungera i marijuanaindustrin precis som det fungerar i tobaks- och alkoholindustrin. Användare skulle kunna veta vad de exakt får i utbyte mot pengarna de erbjuder. Dessutom skulle det inte finnas några risker för användare att ta in okända ämnen blandade i marijuana som säljs på gatorna.


Marijuana borde också vara lagligt eftersom det har ett medicinskt värde. Folkhälsan skulle förbättras och hälso- och sjukvården skulle uppleva mindre avlopp om medicinska cannabisprodukter gjordes tillgängliga för dem som lider av de nämnda tillstånden. Följaktligen skulle mer offentliga medel finnas tillgängliga för sådana andra public service-satsningar som skolor och vägar. Bland de viktigaste argumenten mot legalisering av marijuana är ofta att legalisering skulle ge en ökning av drogpåverkad körning. Detta argument hävdar att även nu när drogen ännu inte har legaliserats fullt ut i landet, har den redan citerats vara en viktig orsaksfaktor till dödsfall, skador och krossningar på motorvägar.


Det visade sig i ytterligare en studie att Det slår dock logiken varför marijuana är illegalt på grund av att det skulle öka drogpåverkad körning medan alkohol är lagligt men också väsentligt bidrar till samma problem. Som diskussionen visar skulle legalisering av marijuana ha många fördelar. Läkemedlet är förknippat med behandling av många allvarliga sjukdomar inklusive den fruktade cancern. Legalisering skulle också rädda användare från att konsumera osäker marijuana som säljs av skrupelfria människor. Det finns också andra hälsotillstånd som kan kontrolleras genom läkemedlet. Argument mot dess legalisering baserat på dess effekter på människors hälsa saknar också tillräckligt vetenskapligt stöd. Det är alltså bara säkert att drogen är legaliserad i alla stater. Barcott, B. Rensa folket: framtiden för laglig marijuana i Amerika.


New York, NY: Time Home Entertainment, medicinsk marijuana essä översikt. Caulkins, J. Legalisering av marijuana: vad alla behöver veta. New York, NY: Oxford University Press. Kerr, W. Trender och ålder, period och kohorteffekter för prevalensen av marijuanaanvändning i USA:s nationella alkoholundersökningar. Addiction3 Nawaz, H. Debatten mellan legalisering av marijuana och dess fördelar för medicinska ändamål: en analys av för- och nackdelar. München, Tyskland: GRIN Verlag. Varför vi inte borde legalisera marijuana. I CNBC. Legalisering av marijuana skulle ha många fördelar, medicinsk marijuana essä översikt.


com är en ledande akademisk skrivtjänst som är dedikerad till att ge extra stöd och hjälp till studenter över hela världen. Via vår webbplats kan studenter begära hjälp i en mängd olika ämnen och discipliner. Vi förstår att studier är grunden för framgång; men de kan vara en utmaning utan extra hjälp. Vårt är därför att ta upp var dina föreläsare stannar genom att ge dig en pålitlig process för att möta dina akademiska behov. Gör min uppsats! Slösa inte tid. Få en medicinsk marijuana essä översikt papper idag. Beställ uppsatser, forskningsuppsatser, terminsuppsatser, bokrecensioner, inlämningsuppgifter, avhandling, avhandling Läs mer...


Varför Marijuana borde vara Uppsats om medicinsk marijuana Uppsats, med disposition Publicerad av gudwriter den 29 maj, 29 maj, No Bullshit!! Få ett specialerbjudande för specialuppsats! Kategorier: Gratis uppsatser och forskningsartiklar, medicinsk marijuana essä översikt. Etiketter: Gratis marijuanauppsatser. gudwriter Gudwriter, medicinsk marijuana essä översikt. Relaterade inlägg Gratis uppsatser och forskningsuppsatser Finans Personlig reflektionsuppsats Gör min uppsats! Gratis uppsatser och forskningsartiklar Konflikthanteringsuppsats Sample Gör min uppsats! Gratis uppsatser och forskningsartiklar Miljövetenskap och orsaker till klimatförändringar gör min uppsats!





bra övertygande essäidéer



Legalisering av marijuana Medical Marijuana Society. Marijuana hänvisar till torkade blad, blommor, stjälkar och frön från Cannabis sativa eller Cannabis indica-växten. Växten innehåller den sinnesförändrande kemikalien THC och andra liknande föreningar. Extrakt kan också göras från cannabisplantan. Marijuana är den vanligaste olagliga alternativmedicinen Marijuana Medical Marijuana. Medicinsk marijuanaanvändning kan spåras tillbaka så tidigt som B. C när en kejsare vid namn Shen Neng hade hånat cannabiste som en behandling mot gikt. Reumatism Och även dåligt minne. Han hade skrivit en bok som heter Mitch Earleywine, han är professor i Marijuana Marijuana Legalization Medical Marijuana.


Bör medicinsk marijuana legaliseras? Kontroversen kring användningen av marijuana gör många osäkra. Men är detta stigma berättigat? Efter att ha undersökt frågan och övervägt fördelarna och nackdelarna med legalisering av medicinsk marijuana, är jag benägen att tro att det dåliga ryktet Medical Marijuana. Cannabis är en naturlig växt som har många kemiska egenskaper. Med sådana egenskaper förändrar det under mänsklig konsumtion den mänskliga erfarenheten och effekterna på människan. Med sådana naturliga förmågor skapar det många potentiella fördelar som ger bättre lösningar på icke-botbara sjukdomar, säkrare drogberoende är en stor fråga som regeringen hanterar över hela världen, varje kultur har en tradition av att konsumera narkotiska ämnen.


Men i denna uppsats kommer jag att undersöka studien av att använda marijuana som en smärtbehandlingskälla för NFL-spelare. Som tonåring blev jag varnad för effekterna av marijuana legalisering Medical Marijuana Medicare. Marijuana har varit ett pågående ämne för kontroverser under det senaste decenniet. USA har grävt djupare i drogens effekter och om den har extrema livshotande orsaker. Många medicinska tillstånd inklusive ångest och depression har behandlats med marijuana i Marijuana Medical Marijuana. Den täcker av sår så att du kan se och smaka hälsans frihet och när du minst anar det får du dig att tigga om att vara normal.


Jag är dess vårdare och även om det gör ont till Medical Marijuana Patient Sickle Cell Anemia. Vissa människor föredrar marijuana för medicinska eller rekreationsändamål, på grund av dess förmåga att ge Hongkong Marijuana Legalization Medical Marijuana. Data visar att ingen stat med medicinska marijuanalagar har upplevt en ökning av användningen av marijuana för ungdomar sedan deras lag trädde i kraft. Medicinsk marijuana och social kontroll: Undkomma kriminalisering och omfamna medicinskisering Marijuana, även känd som cannabis, kommer från cannabisväxten cannabis sativa. Växtens ingredienser, trahydro-cannabinol, allmänt känd som HTC är en del av växten som ger den "höga" effekten. Användningen av marijuana som drog har varit olaglig i många stater i Amerika och världens nationer. I artikeln "medicinsk marijuana och social kontroll", biträdande professor Patrick K.


O'rien utforskar den nuvarande trenden inom medikalisering av marijuana över hela USA. O'rien börjar med att ge en översikt över tidigare forskning om marijuana, dess sociala effekt och de olika medel som den federala regeringen använder för att stävja det. Många forskningar och uppfattningar om människor kopplar till läkemedlets effekter på enskilda användare och samhället. Regeringen och statliga myndigheter som forskar om ämnet associerar användningen av... Bibliografi Burns, L. Nya metoder för behandling av sociala problem. Bingley: Emerald group publishing. Joy, E. J, Watson, J. S, Jr. Marijuana och medicin: Bedömning av vetenskapsbasen.


Washington D. C: Nationell akademipress. Mooney, A. L, Knox, Schacht, Holmes, M. Förstå sociala problem. Fjärde upplagan. Connecticut: Cengage learning. Deflem, M. Populärkultur: kriminalitet och social kontroll. Bingley: Emerald-publishing Ltd. Medicinsk marijuana till guvernör Rick Perry: I delstaten Texas är användningen av marijuana av medicinska skäl olaglig, men jag skulle vilja att du omprövar denna fråga. Jag har ett personligt intresse av denna fråga eftersom jag är dödssjuk i tjocktarmscancer. När det här problemet är löst i Texas kommer det troligen att vara för sent för mig, men att vara sjuk har fått mig att vilja vara proaktiv så att jag kan hjälpa andra att lindra sin smärta och lidande.


Medicinsk marijuana har visat sig hjälpa cancerdrabbade och andra kroniskt eller dödligt sjuka människor på en mängd olika sätt. Jag hoppas att du kommer att överväga denna information och, efter att ha läst detta brev, främja användningen av medicinsk marijuana i delstaten Texas så att människor i min position kommer att bli lyckligare och friskare i framtiden. Medicinsk marijuana har visat sig lindra symtomen... Citerade verk: Ellis, RJ Rökt medicinsk cannabis för neuropatisk smärta vid HIV: en randomiserad, crossover klinisk prövning.


Grotenherman, F. Genomgång av terapeutiska effekter. Cannabis och cannabinoider: farmakologi, toxikologi och terapeutisk potential. Haworth: New York City, NY Joy, Janet Marijuana och medicin: Assessing the Science Base. Nationella akademier:. Forskningsprojekt för medicinsk marijuana och medborgerliga friheter Del II Litteraturgranskning När spöket från Reagans dåligt planerade och katastrofalt förda krig mot droger fortsätter att hemsöka det amerikanska sociala landskapet, ägnar sig ett ökande antal vanliga medborgare åt en aktivitet som har demoniserats av tidigare generationer och kriminaliserats av den federala regeringen.


Oavsiktligt intag av marijuana och andra cannabisbaserade produkter har blivit legitimerat i många amerikaners ögon, eftersom Kalifornien, Colorado, Washington och ett växande antal delstater har valt att sanktionera den lagliga användningen av marijuana för medicinska ändamål genom lagstiftningsakter och väljarförslag. placeras på allmänna valsedlar. Oavsett om den röks och andas in genom de traditionella metoderna att rulla marijuana cigaretter eller ladda en pipa, eller konsumeras via ätbara produkter och absorberas genom matsmältningsprocessen, utövar den aktiva ingrediensen i marijuana, tetrahydrocannabinol THC, en potent psykoaktiv effekt på både kropp och själ.


När du letar... Bibliografi Consroe, Paul. Frank, Jackie. Hall, Wayne, Louisa Degenhardt och Michael Lynskey. Även om beslutet inte ogiltigförklarar lagar i de 11 delstater som har godkänt medicinsk marijuana, förhindrar det skydd mot lagföring av användare och läkare som förskriver drogen Henderson. De 11 stater som har legaliserat medicinsk marijuanaanvändning inkluderar Arkansas, Arizona, Kalifornien, Colorado, Hawaii, Michigan, Nevada, Oregon, Rhode Island, Vermont och ashington Medical. Åtta delstater gjorde det genom initiativprocessen, medan Hawaiis lag antogs av lagstiftaren och undertecknades av guvernören i Vermonts lag antogs av lagstiftaren och antogs utan underskrift i , medan Rhode Islands lag antogs genom att åsidosätta guvernörens veto i januari Medical.


Från till antog 35 delstater och District of Columbia lagstiftning som erkänner det medicinska värdet av marijuana. Dessa stater inkluderar: Alabama, Arizona, Arkansas, Kalifornien, Colorado, Connecticut, Florida, Georgia, Illinois, Iowa, Louisiana, Maine, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Montana, Missouri, Maryland, Nevada, New Hampshire, New…. Verk som citeras Earleywine, Mitch. Understanding Marijuana: A New Look at the Scientific Evidence. Oxford University Press. Hämtad 26 juli från Questia Online Library. Henderson, Stephen. 7 juni, Hämtad 26 juli från HighBeam Research Library.


Kaufman, Marc. Den mest märkbara förändringen är JJ:s förmåga att använda ord: nu, när han blir frustrerad i klassen, förklarar han vad problemet är och han är inte längre rädd för att få hjälp av personalen. Han har också blivit mer villig att hjälpa andra som fungerar på en lägre akademisk nivå" "Mother and Son: The Case of Medical Marijuana". En huvudorsak till att regeringen inte lyckas kontrollera medicinsk marijuana är det faktum att den inte är aktivt involverad i företaget och att den hellre tar på sig uppdraget att straffa dem som begår kriminella handlingar och använder den medicinska marijuanalagstiftningen som en mörkläggning Kreit. Även om kritiker kanske tror annorlunda har traditionell medicin ingen gynnsam effekt för vissa patienter och detta gör det absolut nödvändigt för dessa patienter att ställas inför alternativ för att försöka få lindring från sina smärtor.


Citerade verk: Barkacs, Linda L. Och Barkacs, Craig B. Medical Marijuana, the Workplace and Federalism," Journal of Legal, Ethical and Regulatory Issues The Politics of Medical Marijuana Santa Ana, CA: Seven Locks Press, Dresser, Rebecca. Understanding Marijuana: A New Look at the Scientific Evidence Oxford: Oxford University Press, Naturligtvis vet alla som minns populariteten av kokain och opium under slutet av artonhundratalet att den historiska användningen av en drog inte i sig är ett testamente. till läkemedlets säkerhet eller effekt, men detta långa arv av marijuanaanvändning för medicinska ändamål är viktigt på grund av den relativa frånvaron av kliniska studier. De tre viktiga behandlingarna som marijuana kan erbjuda cancerpatienter är smärtlindring, aptitstimulering och humörhöjning.


Den första behandlingen är kanske den mest uppenbara, eftersom cancer och de strålbehandlingar som ofta åtföljer den är extremt smärtsamma och tvingar patienter att leva i nästan konstant smärta. Marijuana erbjuder ett viktigt svar på denna smärta eftersom den har förmågan att lindra smärta utan de allvarliga biverkningar som följer med andra smärtstillande medel, och särskilt de som är baserade i barbiturater. Dessutom har marijuana en mycket lägre potential för beroende jämfört med smärtstillande medel som kodein eller morfin,... Referenser Cohen, P. Medicinsk marijuana, medmänsklig användning och allmän ordning: expertutlåtande eller vox populi? Hastings Center Report, 36 3 , Coyne, J. Positiv psykologi i cancervård: Dålig vetenskap, överdrivna påståenden och oprövad medicin. Annals of Behavioral Medicine, 39 1 , Harris, A.


Integrera positiv psykologi i rådgivning: Varför och när det är lämpligt hur. Journal of Counseling and Development:. Oron för medicinsk marijuana: Det finns en mängd olika problem med legaliseringen av medicinsk marijuana. Vid första anblicken verkar säkerheten för marijuana för medicinskt bruk inte vara ifrågasatt; dock har de flesta tester utförts på de tillfälliga användare som är unga och friska. Detta betyder inte nödvändigtvis att samma resultat kommer att översättas till sjuka patienter eller de som använder marijuana kontinuerligt. Som Martin noterade, har negativa konsekvenser på lungorna noterats vid långvarig inandning av marijuanarök. Det finns också en potential för undertryckande av immunsystemet, och även om det inte vanligtvis är extrema, abstinenssymptom vid upphörande. Martin citerade också Solowji et al.


Och deras resultat i deras observationsstudier som visade försämring av kognitiva funktioner, för marijuanaanvändare som hade en långvarig och tung användningshistoria. Degenhardt och Hall är överens om att kortvarig användning av marijuana för medicinska ändamål... Verk som citeras Degenhardt, L. University of Phoenix, Phoenix, AZ. Encyclopaedia Britannica Online. Martin, B. Bortsett från medicinsk marijuana är allvarliga sociala, filosofiska och politiska problem förknippade med att hålla drogen olaglig. För det första finns det en betydande logisk motsägelse i den juridiska statusen för marijuana vs.


antingen alkohol eller tobak. Både alkohol och tobak är allmänt kända för att vara fysiskt beroendeframkallande och direkt skadliga och ändå är både alkohol och tobak fortfarande lagliga. Marijuana, å andra sidan, har potentiella hälsofördelar och är endast förknippad med milda beroendeframkallande symtom men marijuana är olagligt. Verk som citeras Grinspoon, Lester och Bakalar, James B. Marihuana: Den förbjudna medicinen. Yale University Press. Joy, Janet E. National Academy of Sciences Press. Miron, Jeffery a. Budgetmässiga konsekvenser av marijuanaförbudet i USA. Nya, framväxande bevis på marijuanas medicinska effektivitet. Vetenskapen om medicinsk marijuana. Medicinsk marijuana håller långsamt på att bli en laglig drog för att behandla sjukdomar och kroniska sjukdomar. Dess huvudsakliga fördelaktiga komponent, THC, ger ett antal fördelar såsom ökad aptit, hjälp mot illamående och till och med smärtlindring.


Människor med kroniska obotliga sjukdomar som multipel skleros och AIDS har funnit lindring genom konsekvent användning av medicinsk marijuana. Marijuana har i flera studier visat inte bara dess effektivitet utan dess säkerhet jämfört med andra typiska behandlingar som opioider och steroider. Därför är det min övertygelse att medicinsk marijuana bör vara laglig i hela landet för användning vid behandling av kroniska sjukdomar och sjukdomshantering. Vilka är de viktigaste "POs" av medicinsk marijuana? Några fördelar är det växande antalet människor som använder och odlar marijuana.


Detta hjälper inte bara till att göra det mer lättillgängligt, utan det ökar också dess kvaliteter och säljare måste konkurrera och leverera bättre produkter, särskilt i... Referenser Harrison, B. Marijuana och kronisk icke-malign smärta hos ungdomar. Mayo Clin Proc, Johnson, B. Medicinsk marijuana. En analys av sökande som presenterar sig för en medicinsk marijuanaspecialpraktik i Kalifornien. Journal of Drug Policy Analysis, 4 1 , Faktum är att de flesta amerikaner använder termen "bra medicin" metaforiskt och ibland nästan bokstavligt för att beskriva någon funktion eller aktivitet som främjar en känsla av välbefinnande" Visst skulle crackmissbrukare hävda att de "känner bättre" när de har gott om valfria droger, precis som alkoholister eller andra missbrukare; med marijuana är det dock fortfarande oklart hur länge den federala regeringen kan hålla ut mot denna växande sociala förändring i hur denna till synes godartade drog ses på av de flesta amerikaner idag, av vilka många kan ha experimenterat med det när de var yngre, eller faktiskt, som fortsätter att använda det regelbundet i sina vuxna liv.


Verk som citeras Bock, Alan W. Waiting to Inhale: The Politics of Medical Marijuana.. Santa Ana, CA: Seven Locks, Christenson, Vonn. Earleywine, Mitch. New York: Oxford University Press, Cannabis Effekten av medicinsk marijuanaanvändning i palliativ vård Klinisk fråga Eftersom marijuana har legaliserats för medicinskt bruk i tjugo stater, har dess användning fått stor uppmärksamhet och granskning i media. Sjuksköterskor måste vara medvetna om sina roller, rättigheter och skyldigheter när det gäller att arbeta med patienter som har ordinerats medicinsk marijuana. Likaså måste sjuksköterskor vara medvetna om de specifika omständigheter under vilka medicinsk marijuana kan indikeras som en behandlingsintervention.


Fokus för denna forskning ligger på effektiviteten av medicinsk marijuana i en specifik patientpopulation: personer i palliativ vård. Ungefär 1. Om det är möjligt att medicinsk marijuana kommer att hjälpa patienter i palliativ vård, måste sjuksköterskor vara medvetna om detta faktum. Den specifika kliniska frågan för detta ämne skulle vara följande: Bland hospice- eller palliativ vårdpatienter... Referenser de Vries K, Green AJ Terapeutisk användning av cannabis. Sjukskötersketider; 9, Green, A. Cannabisanvändning i palliativ vård. Journal of Clinical Nursing pdf HPNA HPNA:s ståndpunkt: Användningen av medicinsk marijuana. NHPCO NHPCOs fakta och siffror: Hospicevård i Amerika. Aktuella händelser Medicinsk-marijuana Den 12 juli tog Seattles stadsfullmäktige de första stegen mot reglering av medicinska-marijuana-dispensärer inom stadens gränser.


Staden skulle kräva att "medicinska marijuanaverksamheter skaffar sig en stadsaffärslicens och följer stadens markanvändning, brandsäkerhet och andra regler. Guvernör Chris Gregoires veto gör uppenbarligen medicinska marijuanadispensar olagliga, och som svar på det partiella vetot har staden Seattle vidtagit åtgärder för att reglera medicinsk marijuanadispenser på egen hand. Frågan om medicinsk marijuana hade blivit ett stort problem med framstegen inom medicinsk teknik och behandlingar, särskilt kemoterapi, men också andra åkommor som AIDS. I juli …. Verk som citeras "Medical Marijuana - History Of Medical Cannabis" Medical Marijuana - Cannabis Medical Dictionary. Webb 12 juli html Racial Profiling Data Collection Resource Center vid Northeastern University. Webb 13 juli php Ruiz, Albor. Web 13, juli AIDS -- det ökar aptiten hos patienter som upplever allvarlig viktminskning.


Neurologiska störningar, inklusive ryggmärgsskada och multipel skleros - det minskar smärta och spasticitet som beror på nervskador. Inflammatorisk smärta -- det har visat sig att cannabinoider är mer effektiva än opiater vid behandling av långvarig, kronisk smärta. Autoimmuna sjukdomar som artrit - det håller tillbaka immunsystemet vilket resulterar i mindre smärta och inflammation Cannabis i kliniken? Nyare forskning har visat att det finns ytterligare fördelar med användningen av marijuana. En studie från University of Saskatchewan har föreslagit att användningen av marijuana kan uppmuntra tillväxten av hjärnceller.


Denna studie visade också att ett syntetiskt ämne som är jämförbart med det som finns i marijuana stimulerar celltillväxt i delar av hjärnan som är kopplat till ångest och depression. Dessutom har en studie utförd av Scripps sökning... Referenser Bushman, Melissa. Hälsoriskerna och fördelarna med att använda marijuana: väger det ena upp det andra? Medicinsk marijuana Medicinsk marijuana Frågan om att acceptera eller inte acceptera användningen av marijuana av påstådda medicinska skäl är fortfarande stor. Stater som Kalifornien antog lagförslaget som tillåter läkarna att ordinera marijuana till patienter som kan tycka att denna medicin är lämplig och tillämplig för deras situationer.


Några av de tillstånd som medicinsk marijuana sägs kunna behandla är cancer, AIDs slöserisyndrom, lindring av muskelspasmer och skakningar bland offer för multipel skleros och ryggmärgsskador, vid behandling av glaukom samt hantering av kronisk smärta Carol Eustice, The Frågan om att marijuana är en drog såväl som en medicinsk ört har väckt betydande kontroverser bland de olika läkarna och de brottsbekämpande myndigheterna. Det har dock varit kvar... Referenser Carol Eustice, Medicinal Marijuana: A Continuing Controversy. htm Drug Library, Single Convention on Narcotic Drugs, htm Drug Info, Rapport om samråd om resultaten och rekommendationer från arbetsgruppen för användning av cannabis för medicinska ändamål.


Lagstiftningsbrev Jason M. Lewis, senator ordförande för Joint Committee on Public Health State House Tel [HIDDEN] Bäste senator Lewis, En folkhälsonödsituation utropades av guvernör Deval Patrick den 27 mars, på grund av den dramatiska ökningen av opiatmissbruk i Massachusetts Cassidy, medan dessa åtgärder är ett steg i rätt riktning, antalet dödsfall till opioidöverdos ökade i december, från 60 under föregående månad till MacQuarrie. De förklaringar som erbjuds inkluderar heroinblandade starkare opiater och starkare restriktioner för receptbelagda smärtstillande. Den plötsliga, oförklarliga stängningen av Andrew House Detoxification Center, en sänganläggning på Long Island, hjälpte verkligen inte situationen någon Cullen, One-lösning, som redan är en...


Referenser Bachhuber, M. Medicinsk cannabislagar och dödlighet i överdos av opioidanalgetika i USA, JAMA Internal Medicine, 10 , Cassidy, P. Guvernören förklarar krig mot opiatepidemin. Cape Cod Times. Cullen, K. En hastig stängning av Long Island Bridge tar en mänsklig avgift. Boston Globe. Massachusetts marijuana förespråkare fördömer "otäcka" lagförslag som allvarligt skulle begränsa statens MMJ-program. Marijuana Business Daily. Sammanfattning I den här uppsatsen diskuterar vi CBD-olja. Vi diskuterar vad CBD-olja är, fördelarna den har, de potentiella biverkningarna av att använda den, de olika typerna av CBD-olja som finns tillgängliga, vem som kan ta den och de bästa CBD-oljorna. När du har läst klart uppsatsen borde du känna dig som om du har en bekväm överblick över CBD-olja och vad den kan och inte kan göra.


Förutom att ge en översikt över CBD-olja, fungerar denna uppsats också som ett exempel på en akademisk uppsats. Den tillhandahåller en mall för ett akademiskt uppsatsformat. Därför hittar du i den här CBD-oljeartikeln: en introduktion, en krok, ett avhandlingsutlåtande, ett strukturerat organ med bevis och analys av dessa bevis, en slutsats och ett referensavsnitt. Dessutom hittar du källor som citeras i ett akademiskt format och korrekt formaterade i uppsatsen och i... Verk som citeras Alexander, Olivia. Tillträde 5 juni Hickok, Kimberly. Tillträde 4 juni Semigran, Aly. Thompson, Dennis. Wong, Kathy. Chamberlain College of Nursing NR Evidensbaserad praktik Evidensmatristabell Oberoende I Beroende D Storlek och urval Major resultatprov inte en riktig artikel Smith, Lewis , Vad ska jag äta?


Ett fokus för dem som lever med diabetes. Journal of Nursing Education, 1 4 Hur påverkar pedagogiska stödgrupper kostförändringar hos patienter med diabetes? D-Kostmodifieringar Utbildning Kvalitativt bekvämlighetsprov valt från lokal supportgrupp i Pittsburgh, PA Focus Groups Support och utbildning förbättrade efterlevnaden av kostförändringar. de Vries K, Green AJ Terapeutisk användning av cannabis. Beskriv den potentiella användningen av cannabis i palliativ vård och för att hjälpa sjuksköterskor att förespråka patienter genom att tillhandahålla information om cannabisanvändning och laglighet. Hur ska sjuksköterskor reagera när patienter frågar om medicinsk marijuana?


Ingen; inte en experimentell forskningsdesign. Litteraturöversikt Otroliga mängder forskningsstudier i publicerade tidskrifter. Referentgranskad och facklitteratur. Inledning Medicinsk marijuana har blivit alltmer i nyheterna eftersom ett växande antal stater i hela USA. har antagit åtgärder eller åtminstone lagt fram ett initiativ för att legalisera antingen medicinsk eller fritidsanvändning av marijuana. Marijuanas historia i USA. är en som går tillbaka så långt tillbaka som till landet självt: hampa en typ av marijuanaväxt användes för rep, papper och ett antal andra ändamål på grund av dess starka fibrösa vävnad. Medicinsk användning av marijuana Ökad användning av medicinsk marijuana Efter att ha tittat på de olika områden där medicinsk marijuana har tagits i bruk och de olika former som marijuana administreras i, är det också viktigt att notera de olika utmaningarna som följer med det.


Det har gjorts olika undersökningar som täcker såväl den medicinska som den etiska sidan av medicinsk marijuana, och det har funnits ett dilemma i balansen mellan de två sidorna om huruvida man ska institutionalisera drogen eller stoppa den, och till och med om huruvida den medicinska användningen kan fås att fungera utan den missbruksbenägenhet som är fallet för tillfället. Medicinsk marijuana har varken medicinsk eller etisk ställning i det moderna samhället där drogmissbruk är en av de största bekymmerna för regeringar över hela världen och de alternativa mediciner som medicinsk forskning...


Medicinsk marijuanaanvändning och den nationella drogpolicyn Det är uppenbart att marijuanaväxten täcker många element som kan visa sig uppskattade när det gäller att behandla en mängd olika symtom på sjukdomar eller, vilket leder till att många individer hävdar att den bör göras lagligt tillgänglig för medicinska bestämningar. Delstaterna Colorado och Washington i USA har legaliserat marijuana för skojs skull. Det finns dock en mängd andra stater som har legaliserat grundläggande marijuana för "medicinskt" bruk. esearch visar att ännu fler stater antar lagar som tillåter individer att börja utöva medicinsk marijuana. Därför, om en individ bor i en stat där medicinsk marijuana är tillåten och deras läkare litar på att det skulle gynnas, kommer de att få det som kallas ett "marijuanakort".


När det gäller nationell politik, tjugotre stater... Referenser Drogpolicy: Marijuana. Har medicinska marijuanalagar bidragit till ökad allmän marijuanaanvändning av vuxna? medicinska och etiska dilemman, även om verksamheten vid tillfället bedömdes som tekniskt laglig eller inte ifrågasatts. Det faktum att studierna försökte få information från människor under orättvisa och oönskade omständigheter innebär att deras resultat inte kan tolereras och resultaten inte kan accepteras eller användas som genomförbara studiedata. Varje studie går direkt över gränsen till vetenskaplig oacceptabel på olika sätt; och medan deras underliggande tillvägagångssätt väcker intressanta historiska och filosofiska frågor -- som inte behövde testas för att diskuteras -- finns det inget sätt att sålla bort de fördomar som förorenar data.


Detta kan ses i det faktum att de inblandade sjukvårdspersonalen i varje fall direkt eller indirekt straffades för... Smärtbehandling av Amerika Kronisk smärtbehandling och behandling med medicinsk marijuana. En mycket viktig aspekt relaterad till rökning av marijuana rör antalet dödsfall som rapporteras på årsbasis kopplat till användning av andra lagliga och illegala ämnen. Till exempel, enligt U. ureau of Mortality Statistics, , Amerikaner dör årligen som ett direkt resultat av att röka cigaretter; , dör i förtid av att dricka alkohol; ett 20-tal dör av att missbruka lagliga receptbelagda läkemedel som Oxycontin, Valium, Percodan och andra läkemedel som ordinerats av läkare; 2, dör av effekterna av att konsumera för mycket koffein, främst från hjärtsvikt, medan antalet amerikaner som dör av att röka marijuana för närvarande är noll, en indikation på att rökning av marijuana inte direkt orsakar någon känd dödlig och försvagande sjukdom "The Legalization av Marijuana," Internet.


Därför, med tanke på antalet amerikaner som dör i förtid av att konsumera alkohol, vilket har varit lagligt sedan slutet av förbudet i början, finns det ingen logisk anledning till att inte... För- och nackdelar med legalisering av marijuana i USA. New York: Random House, Medical Marijuana Legislation and Civil Liberties När den historiska passagen av lagstiftning som tillåter medicinsk marijuanaanvändning i stater som Arizona, Delaware och Massachusetts betraktas i samband med det faktum att 13 andra stater har liknande lagstiftning eller omröstningsåtgärder på gång, traditionell uppfattning om marijuanaintag som en kriminell handling håller på att omprövas på samhällelig nivå.


Ytterligare stöd för detta påstående är den rättsliga situationen i Kalifornien, Colorado och Washington, där marijuana har avkriminaliserats helt och tillåts för rekreationsförsäljning av licensierade apotek, vilket ger plattformen för ett återställande av grundläggande rättigheter i dessa jurisdiktioner. Med ungefär hälften av delstaterna i unionen som redan ger medborgare med medicinska behov friheten att söka hjälp i form av marijuana, medan den federala regeringens skenbara förbud mot ämnet fortfarande gäller, är scenen duktig för en nationell debatt om fördelarna med...


Referenser Mill, J. Mills utilitarism: Text och kritik. Belmont, Kalifornien: Wadsworth Pub. Designen av studien var att jämföra mönstren och frekvensen av rekreationsdroganvändning av olika typer, och attityder som uttrycks av invånare i Kalifornien till beteendet och attityder i samma frågor i de 10 andra staterna efter att Kalifornien legaliserade marijuana för medicinskt bruk Antalet svarande i Kalifornien var 2 och totalt 12 i de övriga 10 delstaterna. Trevino och ichard-studien involverade ett urval av droganvändare och icke-droganvändare som tillfrågades för deras svar på frågor om deras åsikter om legalisering av marijuana och även andra olagliga fritidsdroger som kokain, heroin och metamfetamin.


Page, Verhoef, Stebbins, Metz och Levy-studien använde ett självrapporterat frågeformulär som utvecklats specifikt som ett verktyg för denna studie utformat för att identifiera skillnader i de val som görs av patienter med MS att använda marijuana som... Referenser Khatapoush, S. Och Hallfors, D. Page, S. President Richard Nixon valde att ignorera och gå igenom hela rapporten i soporna. Istället lät han skapa Drug Enforcement Agency DEA och fick befogenhet att komma in i hemmen utan att knacka på och att använda avlyssning och samla in underrättelser praktiskt taget om vem som helst. Milstolpar. I USA fortsatte president Ronald Reagan kriget genom att förespråka sitt eget krig och det uppskattades att på grund av dessa krig arresterades någon för ett brott mot en marijuanalag var 38:e sekund.


Tack och lov har dessa krig blivit mer fokuserade på de verkliga drogproblemen som i första hand är syntetiska eller konstgjorda eller används på sätt som aldrig föreställts. Men heroin och metamfitamin är helt klart inte hälsokurer. De dödar människor varje dag, orsakar verkliga brott och förstör familjer, liv och förstör hela grupper. Det första steget i att ändra synen på marijuana började med legaliseringen för medicinsk användning. Medkänslan för de sjuka tillät... Verk som citeras " Buchanan, Wyatt. Gray, Jim. Båda webbplatserna erbjuder en balanserad syn på gatewaydrogfrågan, men MPP ger ett mer övertygande argument. Den hite House-publikationen som heter "hat Americans Need to Know About Marijuana" är tillgänglig i PDF-format, antingen som en fullständig fil eller i avsnitt. PDF-formatet är bekvämt för personer som vill spara dokumentet på sin hårddisk och läsa det vid ett senare tillfälle, och är också lätt för ögonen.


Det finns dock nackdelar med PDF-filer, såsom bristen på hypertext och mängden minnesanvändning... Vad amerikaner behöver veta om marijuana. Legalisering av marijuana har varit ett kontroversiellt ämne i media den senaste tiden. Att fullständigt legalisera marijuana skulle innebära att nästan vem som helst skulle ha tillgång till det - naturligtvis med viss statlig reglering. Men motståndare till denna process hävdar att hälsoskadorna är tillräckliga för att förtjäna hårdare straff och ett fullständigt förbud mot detta ämne. Trots motstånd mot legalisering av marijuana finns det många fler fördelar som måste beaktas innan man skyndar sig till en viss dom.


För att välfärden för alla de ovan nämnda enheterna ska kunna etableras måste marijuana legaliseras. Från och med har delstaterna Colorado och Washington... ABC News Network, 27 aug. Astaiza, Randy. Business Insider, 8 nov. Ferner, Matt. com, 28 aug. The Robesonian, 30 apr. Även förespråkare för medicinsk legalisering medger att marijuana inte kan bota eller ens lindra symtomen på MS eller glaukom, utan bara fungera som ett narkotika. Det finns sant att andra narkotika finns på marknaden idag - och liksom marijuana är de också beroendeframkallande.


Huruvida de är mer eller mindre beroendeframkallande än marijuana är fortfarande osäkert, men förespråkarna säger att kroniskt sjuka ska kunna välja vad som fungerar bäst för dem medan motståndarna säger att endast testade, noggrant titrerade läkemedel bör användas som palliativ. Att väga sjukas rättigheter med marijuanas långa och kortsiktiga biverkningar är en känslig balans. När marijuana röks lider användarna ofta av liknande korta såväl som långvariga problem som vanliga rökare, inklusive en rökares hosta och andningsproblem. Det aktiva medlet i marijuana, THC,...


Referenser Amsterdam droger. Amsterdam Info. Om legalisering eller inte av marijuana. The New York Times. Legalisering av marijuana. Paternalistisk lagstiftning, även när det är motiverat, måste vara logiskt konsistent både i teorin och i praktisk tillämpning, när det gäller marijuana, är förbuden mot dess medicinska användning, även om de fortfarande är obevisade i kliniska prövningar, logiskt och etiskt oförenliga med substansernas rättsliga status som tobak som saknar all fördelaktig användning och som, till skillnad från marijuana, faktiskt har visat sig orsaka sjukdom och för tidig död. Statlig paternalism är lämplig i många fall, inklusive att säkerställa säkerheten och effekten av substanser som används för medicinska ändamål.


Tillämpningen av paternalistisk lagstiftning måste dock, om inte annat, vara logiskt konsekvent. Federalt förbud mot att kriminalisera marijuana, även för medicinska ändamål, är helt omotiverat, särskilt mot bakgrund av tobakens rättsliga status, som absolut inte har någon nyttig medicinsk användning och vars rekreationsanvändning står för enorma mänskliga skador. Kritiskt litterärt arbete om konstitutionell lag, medborgerliga rättigheter och den moraliska motiveringen för paternalistisk lagstiftning författat av advokat och juridikprofessor vid Harvard University, Arthur Miller. Taylor, R. Buffalo: Prometheus Kritiskt litterärt arbete om den logiska grunden för sociala normer, lagar, medborgerliga rättigheter och moralen i etiska principer i mänskligt liv författat av den berömda etikern och Cornell-filosofiprofessorn Richard Taylor.


Marijuana bör legaliseras endast för medicinska ändamål. Debatten om medicinsk marijuanaanvändning och laglighet är kontroversiell. Många experter hävdar att drogen kostar samhället för mycket pengar när det gäller kostnader för brottsbekämpning och fängelse när pengarna kan användas bättre i andra brottsbekämpande områden. En stor majoritet av det amerikanska folket anser att marijuana bör avkriminaliseras för medicinskt bruk. Men flera frågor om medicinsk marijuana användning som måste lösas. För det första är marijuana en säker och effektiv medicin? Förespråkarna hävdar att marijuana har använts medicinskt i tusentals år och för en mängd olika användningsområden.


De hävdar att det är säkert, ingen har någonsin "dött... Referenser Författare ej tillgänglig. html Cauchon, Dennis. Fackelmann, Kathleen. htm Frood, Arran. Den aktiva kemiska ingrediensen, THC, nås genom att röka marijuana och används av både rekreations- och medicinska skäl. De pro-legaliseringsanhängare och antilegaliseringsanhängarna är uppdelade av etiska och medicinska synpunkter. Användning av marijuana är kopplat till hälsorisker, men det är också förknippat med fördelaktig medicinsk och terapeutisk användning. Motståndare till legalisering uttrycker också oro över marijuanamissbruk, beroende och dess ställning som en "gateway"-drog som kan få en användare att prova "hårdare" droger.


Tobaksrökning och att dricka alkohol ger oro för missbruk, beroende och har kopplats till användningen av "hårdare" droger, men dessa substanser är fortfarande lagliga. Totalt 14 stater har tillåtit användning av marijuana för medicinska ändamål, och vissa studier har visat på fördelarna med avkriminalisering av marijuana eftersom brottsbekämpande insatser och resurser kan användas för mer betydande brott. Det finns en oro för att legaliseringen... Verk som citeras Drewe, M, F Drewe och A Riecher. Grossman, M, F Chaloupka och K.


Joffe, A och W. Leung, Lawrence. I de skiftande åsikterna om hälsoeffekterna av marijuana finns det en allmän trend för stater att lätta på reglerna kring detta ämne över hela landet. Vissa stater har redan hävt förbudet mot marijuana för rekreationsändamål. Delstaten Kalifornien satte farten i denna diskussion och skiftade uppfattningar när den antog ett förslag som nu populärt kallas förslag om att tillåta innehav av små mängder av ämnet för medicinskt bruk Murphy och Carnevale Andra delstater har följt efter.


De mest anmärkningsvärda bland dessa stater är District of Columbia och sex andra stater. De har alla tillåtit innehav av marijuana; inte endast för medicinskt bruk, utan för rekreationsändamål. Det finns flera bidragande faktorer till detta fenomen. En av de mest framstående anledningarna är att det mycket omtalade kriget mot droger över hela landet har... Det har bevisats att narkotikahandlare lyckas sälja sina droger, även med de åtgärder som den amerikanska regeringen infört. Länder som Nederländerna har blivit kända på grund av sin tolerans mot cannabis och miljontals turister besöker dem varje år som ett resultat. Med tanke på det faktum att Nederländerna har fortsatt att ha ett stort kulturellt värde, och att det har fortsatt att ha fler turister som besöker det på grund av andra skäl än sina cannabiskaféer, är det uppenbart att holländarna inte har påverkats av legaliseringen av Marijuana.


Buckley Jr. illiam F. Bra, Erich. Legalisering av marijuana: reform av narkotikapolitik och förbudspolitik. Praeger: Chambliss, illiam J. Wolf Shenk, Joshua. Souder Mark, Zimmer Lynn. Det finns mycket mer i frågan och hur den hanteras än den Seamon, Dessa delstater är: Alaska Kalifornien Colorado Hawaii Maine Maryland Michigan Montana Nevada New Mexico Oregon Rhode Island Vermont Washington Seamon, Kritik av avkriminalisering Gateway Drug Kriget mot drogerna har varit i nyheterna sedan en tid tillbaka, och marijuana har inkluderats i det kriget. Det fortsätter att listas som viktigt i många politikers tal, och det fortsätter att stå i spetsen för väldigt många debatter om hur våra skattepengar bäst ska användas Grå, ; Pacula, f.


En av de största problemen med kriget mot narkotika handlar dock inte om vad politiker tycker om det. Det handlar snarare om vad polisen tycker om det. Polisen är trots allt de som är där ute på gatorna varje dag och försöker bekämpa... Bibliografi Anslinger, H. htm Austin, James. Brazaitis, Tom. Bör medge nederlag i kriget mot droger. Perth, Australien: University of Western Australia, Department of Economics. Avkriminalisera marijuana i Kanada Frågan om huruvida Kanada bör avkriminalisera användning, försäljning och odling av marijuana har diskuterats under de senaste åren, och debatten har tagit en skarpare vändning nu när den avkriminaliseras i Colorado och snart i Ashington stat.


hatten är de ekonomiska och sociala fördelarna med att göra marijuana lagligt i Kanada - och vad är den återstående påverkan på människors hälsa? Med tanke på att det idag finns påfallande inkonsekvenser i kanadensisk lag angående marijuana - i motsats till laglig försäljning av alkohol och tobak - hur föreslår den kanadensiska regeringen att justera sina nuvarande lagar om marijuana verkligen blir lagligt? Det här är de relevanta frågorna som ska besvaras i denna artikel. Avhandling: Denna författares ståndpunkt är att Kanada bör fortsätta att avkriminalisera marijuana och ta bort etiketten "kontrollerat ämne" - eftersom marijuana skadar mindre... Verk Citerade Danovitch, Itai. Flister, Larissa Ducatti. Riley, Diane. Andra tror att det inte är bättre än andra droger och kan till och med vara farligare när det används under långa perioder "Medicinsk marijuana," Efter århundraden av användning verkar det löjligt att regeringen skulle gå upp i vapen om marijuanaspridning för personlig eller medicinsk användning i USA.


Om marijuana kan lindra symptomen på dödliga sjukdomar, så att de som lider av dem kan känna sig mer bekväma, bör den användas. Dessutom gör Guither det klart att anledningen till att marijuana gjordes olaglig inte var ett resultat av vetenskapliga bevis eller åsikter från experter. Istället drevs illegaliseringen av marijuana av politiska, ekonomiska och sociala incitament. Genom att legalisera marijuana skulle USA befria brottsbekämpande myndigheter från att fokusera på detta problem för att träna sitt fokus på verklig brottslighet. eferences Guither, P. Varför är marijuana olagligt? hämtad 18 juni, , från Salong.

No comments:

Post a Comment