Wednesday, January 26, 2022

Min stora feta grekiska bröllopsuppsats

Min stora feta grekiska bröllopsuppsats



Kontrollera din inkorg, min stora feta grekiska bröllopsuppsats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Han såg också till att de hade ett stort bröllop av respekt för hennes familj även när hon ville fly. Toula är en årig kvinna som kämpar för att hitta kärlek och mening med sitt liv. Istället föredrar Toula att vara en del av den dominerande amerikanska kulturen.





Slutsats



My Big Fat Greek Wedding är en film om en grekisk kvinna som heter Toula Portokalos. Toula är en årig kvinna som kämpar för att hitta kärlek och mening med sitt liv. Grunden till livet är att gifta sig med en annan grek och reproducera så många av dem som möjligt. Allt detta händer när man försöker planera ett bröllop bland två familjer, där den ena är extremt religiös och kulturell. Under den här uppsatsen kommer jag att avslöja tre olika kommunikationskoncept – etnocentrism, stereotyper och kompromisser, och försöka tillämpa och koppla dem till filmen för att skildra de olika sätt som dessa två familjer försöker hantera sina kommunikationsskillnader och samtidigt göra så gör mitt bästa för att ge Toula råd i hennes strävan efter lycka.


Vill du få en originaluppsats om detta ämne? Det finns många kulturella och interpersonella kommunikationskoncept som förekommer under den här filmen, men det första konceptet som stack ut för mig är etnocentrism. Under hela filmen, Gus kontinuerligt min stora feta grekiska bröllopsuppsats hans starka tro på grekerna och understryker indirekt att den grekiska kulturen är överlägsen alla andra kulturer. Det första utmärkta exemplet på detta är när Gus pratar om hur roten till ett ord kommer från grekerna, oavsett om det är rätt eller fel. För honom, om det inte är grekiskt, är det inte rätt.


Det andra exemplet är ett direkt citat från Gus. Det var hur han fostrades och det är det enda han vet. dock, min stora feta grekiska bröllopsuppsats, Toula skulle alltid känna sig extremt obekväm när hon var i närheten av sin pappa min stora feta grekiska bröllopsuppsats offentliga eller runt vänner. Det är en riktigt svår plats att vara i men rådet jag skulle ge henne skulle vara att låta hennes pappa vara som han är. Att lyssna empatiskt är en extremt viktig aspekt här eftersom båda sidor måste kunna lyssna noggrant och göra sitt bästa för att förstå och vara empatiska till vad varandra har att säga och hur de känner om det. Gus föddes och växte upp i den grekiska kulturens etnocentrism och det är allt han någonsin har känt till. Han kommer inte att förändras hur mycket du än försöker, så omfamna hans kärlek och lev ditt liv lyckligt med vetskapen om att han lever sitt lyckliga och förr snarare än senare kommer han att acceptera dig för vad du gör och för den du är.


Det andra konceptet som jag tyckte var perfekt med filmen var stereotyper. Stereotypning är varje tanke som är allmänt antagen om specifika typer av individer eller vissa sätt att bete sig avsedd att representera hela gruppen av dessa individer min stora feta grekiska bröllopsuppsats en hel. Ian bjuder över Toula på middag så att hon kan träffa hans föräldrar. De är väldigt tråkiga människor. Snart nog frågar de henne vilken nationalitet hon är, och hon berättar att hon är grek. För vissa människor kan detta ha förolämpat dem, men Toula älskade Ian så mycket att hon gjorde vad hon kunde för att bete sig normalt samtidigt som hon försökte imponera på hans föräldrar.


Som sagt, jag tycker att hon hanterade det extremt bra och har inga råd att ge henne om detta. Hon hanterade det mycket bättre än jag skulle ha gjort. Det slutgiltiga konceptet som jag trodde var direkt korrelerat med filmen är konfliktlösningskonceptet att kompromissa. Att kompromissa är när man ger upp något för att nå ett lyckligt medium med en annan. Ian kompromissar med nästan allt i den här filmen. Han älskar Toula så mycket och skulle bokstavligen göra vad som helst för henne. Det första han gjorde var att bli döpt in i den grekiska kyrkan. En annan gång som han kompromissade var när bröllopsplaneringen kom, min stora feta grekiska bröllopsuppsats. Han tog ett steg tillbaka och även om han kanske ville ge lite av sin egen touch till bröllopet, visste han hur mycket detta betydde för Toula och hennes familj så han lät hela bröllopet ha grekiskt tema och klagade aldrig för en andra.


Medan Ian kompromissade med allt, kompromissade Toula egentligen inte med någonting. Med det sagt, min stora feta grekiska bröllopsuppsats, mitt råd till Toula skulle vara att älska och vårda den här mannen för det han har gjort för dig är makalöst. Sedan, på vägen, börja kompromissa lite med dig själv. Efter att ha sett den här filmen insåg jag att det fanns många fler kommunikationskoncept inblandade i den än vad jag gjorde när jag var i min stora feta grekiska bröllopsuppsats av att titta på den. I den fick vi uppleva tre olika koncept. Etnocentrism, stereotyper och kompromisser. Dessa tre koncept formade hela filmen och skickade ut ett ganska glatt budskap när allt tog slut. Även med lite stereotyper och partiskhet kan etnocentrism kärlek fortfarande hittas och livet kan fortfarande njutas.


Allt som krävs är en liten kompromiss. I det här fallet kunde olika kulturer mötas och lära sig att älska och njuta av varandra. Om mitt stora feta grekiska bröllop. com, 24 dec, Öppnad 7 januari, comDec Om mitt stora feta grekiska bröllop. Beställ papper som detta. Gillade du det här exemplet? Skriv dina krav och få professionell hjälp. Deadline: 10 dagar kvar. Antal sidor. E-post Ogiltig e-post. En professionell skribent kommer att göra ett tydligt, felfritt papper åt dig! Fastnade på idéer? Kämpar med ett koncept? Få hjälp med ditt uppdrag.


Lämna din e-post så skickar vi ett prov till dig. E-post Skicka mig provet. Kontrollera din inkorg. Intresserad av detta ämne? Professionella experter kan hjälpa till. Be experten om hjälp. Ange var du ska skicka provet. Hittade inte papperet du letade efter? Vilket ämne som helst. Betala om du är nöjd.





penna mäktigare än svärd uppsats



Den utforskar ämnen som: etnocentrism, kollektivism vs. individualism, stereotyp, kulturell chock, fördomar och osäkerhet. Ett av de mest utbredda kulturella ämnena som visas i filmen är etnocentrism. Gus, fadern, har visat sig vara den mest etnocentriska i gruppen. Han satte sin kultur, den grekiska kulturen, över all annan kultur. Han gör påståenden om hur allt i den nuvarande världen på något sätt har sitt ursprung i den grekiska kulturen. Även om filmen porträtterar grekerna som de mest etnocentriska, har amerikanerna, Ian och hans föräldrar, visat sig ha denna egenskap också. I den här filmen kan vi utan tvekan välja ut begreppen kollektivism vs. Filmen skildrar den grekiska kulturen mycket familjeorienterad. Istället för att saker och ting ligger i en individs intresse, måste saker och ting vara i familjens intresse som helhet.


Den här filmen hade flera familjeträffar under hela sin helhet och varje gång var hela familjen närvarande, inklusive mostrar, farbröder, kusiner, tredje kusiner. My Big Fat Greek Wedding är starkt beroende av stereotyper för att skildra varje kultur som de gör i filmen. Här säger de att för att vara en grekisk kvinna måste man gifta sig med en grekisk man och ha grekiska barn. De säger också att de måste kunna laga mat och laga tillräckligt mycket för hela familjen. Den här filmen skildrar ett par fall av kulturell chock. De var överväldigade av mängden människor som var där och brydde sig om sin son. Detta är väldigt typiskt när man träffar människor som kommer från en annan kultur.


Vanligtvis kommer en person som introduceras till en ny kultur att bli väldigt ointresserad och överväldigad, men i verkligheten försöker de fortfarande pussla ihop och ta in allt. Slutsats My Big Fat Greek Wedding är en fantastisk film att se för att förstå teorierna och begreppen som lärs in i COMS Cross-Cultural Communication. Det må vara en komedi, men handlingen går perfekt med kursen. Att titta på den här filmen kan vara ett användbart verktyg för att hjälpa en person att förstå vad de får lära sig i klassen. Det ger liv till ämnena genom att visa dem och hur de påverkar människor på en skärm. Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik.


Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Filmrecension: ett stort grekiskt bröllop Ämne: Underhållning Kategori: Filmer Ämne: Filmanalys , Filmrecension , My Big Fat Greek Wedding Sidor 2 ord: Publicerad: 26 november Nedladdningar: 22 Ladda ner Skriv ut. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade essäer Joel Zwicks stora feta grekiska bröllop: en titt på den interkulturella kommunikationsuppsatsen.


Joel Zwicks stora feta grekiska bröllop: en titt på att lyda och inte lyda principer essä. Uppsats om livsförändringsanalys. Traditionell grekisk familj och deras höga kulturella värden i mitt stora feta grekiska bröllop, en romantisk film av Joel Zwick Essä. Sociala klasser i 12 arga män uppsats. Tittar på länken mellan det förflutna och framtiden i Metropolis och Essay. De kulturella allegorierna bakom tolv arga män uppsats. Hon avslutar argumentet med en sarkastisk kommentar, och det blir inte avgjort. Under hela deras argumentation använde ingen av de två någon av de riktlinjer för konflikt som vi hade lärt oss om.


Om riktlinjer använts hade kanske argumentet inte slutat på ett dåligt sätt. Att använda sådana riktlinjer som att förtydliga mål eller använda konstruktiv kritik kan ha förhindrat argumentet till att börja med. En annan scen som visar ett exempel på konflikt var när Toulas föräldrar får reda på att hon träffar en man som råkar inte vara grek. Ian Miller, hennes pojkvän och Toulas pappa bråkar i matsalen, medan Toula och hennes mamma sitter i köket och lyssnar på Bilaga B. Konflikten börjar för att både Toulas pappa och hennes pojkvän vill olika saker. Toulas pappa vill inte att Toula ska ha en pojkvän, medan Ian vill fortsätta träffa Toula.


Liksom den första konflikten har två personer oförenliga mål. Utan att gå den här klassen skulle man redan veta att ett argument, eller konflikt, startas för att två personer vill olika saker eller har oförenliga mål. Men man kanske inte känner till de riktlinjer folk kan följa för att förhindra att konflikten förvärras, eller för att förhindra ett argument helt. Efter att ha lärt sig om dessa riktlinjer är det lättare att lägga märke till och uppmärksamma argument mer och påpeka när några av dessa riktlinjer bör användas. Det andra ämnet som skildras i filmen är artighetsteorin.


Att förlora eller rädda ansikte har att göra med vår förmåga att behålla karaktären och bete sig på ett sätt som överensstämmer med förväntningarna på vår roll. Vissa sätt att tappa ansikte har att göra med grundläggande kränkningar av civiliserat beteende Goldsmith, sid. Det finns också två aspekter av ansikte som är negativt ansikte och positivt ansikte. Negativt ansikte är viljan att vara obehindrad, att ha vissa rättigheter att inte hindras av respekt. Positivt ansikte är att vilja bli godkänd i vissa avseenden Daena Goldsmith, klasspresentation, 13 september, Brown och Levinson är två sociologer som att många handlingar i våra vardagliga samtal har potential att hota ansikte.


Beställningar, förfrågningar, råd och varningar hotar negativa ansikten medan kritik, klagomål eller oenighet hotar positiv Goldsmith, p. Toula Portokalos och stora feta grekiska bröllop. 11 juni, Gratis pedagogiska uppsatser. Åtkomst 7 januari, Ladda ner papper. Uppsats, Sidor 1 ord. Senaste uppdatering: 11 juni, Visningar: Relaterade ämnen: Familj och föräldraförening Resebyråer för barn. Skaffa din uppsats. Citera denna sida Toula Portokalos And Big Fat Greek Wedding. Sök efter gratis uppsats om vilket ämne som helst. Vänligen ange något HITTA EN ESSÄ. Spara tid på att skriva Anlita ett proffs för att skriva en uppsats till dig! Education använder cookies.

No comments:

Post a Comment