Tuesday, December 21, 2021

Avslutningsuppsatser

Avslutningsuppsatser



Mycket av tiden är uppsatser väldigt rationella, slutsatser, glömmer känslor. 日本語: 英文エッセイの結論を書く. Gå till dubbelsidiga uttalanden. Community Dashboard Skriv en artikel Begär en ny artikel Fler idéer För fler tips från vår engelska medförfattare, som hur man undviker vanliga slutsatser scrolla ner när du skriver en uppsatsavslutning! Kolla in ett slutsatsexempel av en expository essä.





Vad är en slutsats av en uppsats: disposition och syfte



Så mycket står på spel för att skriva en slutsats. Detta är trots allt din sista chans att övertyga dina läsare till din synvinkel, slutsatser, slutsatser imponera på dem som författare och tänkare. Och det intryck du skapar i din slutsats kommer att forma intrycket som stannar hos dina läsare efter att de har avslutat uppsatsen, slutsatser. Slutet av en uppsats bör därför förmedla en känsla av fullständighet och avslutning såväl som en känsla av ämnets kvardröjande möjligheter, dess större innebörd, dess implikationer: det sista stycket bör avsluta diskussionen utan att stänga av den. För att skapa en känsla av avslutning kan du göra ett eller flera av följande:. För att stänga diskussionen utan att stänga av den kan du göra ett eller flera av följande:.


Till sist, några råd om hur man inte avslutar en uppsats:. Copyright Pat Bellanca, slutsatser, för Writing Center vid Harvard University, slutsatser. Avslutningsuppsatser till huvudinnehållet. Huvudmeny Utility Menysökning. Harvard College Writing Program HARVARD. Vanliga frågor Boka ett möte Skrivresurser Engelsk grammatik- och språklärare Institutionsskrivande stipendiater Skrivresurser Skrivråd: The Barker Underground-bloggen Möt lärarna! Kontakta oss. För att skapa en känsla av avslutning kan du göra ett eller flera av följande: Avsluta med att länka det sista stycket till det första, kanske genom att upprepa ett ord eller en fras som du använde i början, slutsatser.


Avsluta med en mening som huvudsakligen består av enstaviga ord, slutsatser. Enkelt språk kan hjälpa till att skapa en effekt av diskret dramatik. Avsluta med en mening som är sammansatt eller parallell till strukturen; sådana meningar kan skapa en känsla av balans eller ordning som kan kännas helt rätt i slutet av en komplex diskussion, slutsatser. Att stänga diskussionen utan att stänga av den, slutsatser, du kan göra ett eller flera av följande: Avsluta med ett citat från eller referens till en primär eller sekundär källa, en som förstärker din huvudpoäng eller sätter den i ett annat perspektiv.


Ett citat från, säg, slutsatser, romanen eller dikten du skriver om kan lägga till textur och specificitet till din diskussion; en kritiker eller forskare kan hjälpa till att bekräfta eller komplicera din sista poäng. Till exempel kan du avsluta en uppsats om idén om hem i James Joyces novellsamling, Dubliners med information om Joyces egna komplexa känslor för Dublin, hans hem. Eller så kan du avsluta med en biografs uttalande om Joyces inställning till Dublin, vilket kan belysa hans karaktärers svar på staden. Var bara försiktig, särskilt med att använda sekundärt material: se till att du får det sista ordet. Avsluta med att sätta din diskussion i ett annat, kanske större, sammanhang. Till exempel, slutsatser, du kan avsluta en uppsats om 1800-talets muckraking journalistik genom att länka den till ett aktuellt nyhetstidningsprogram som 60 Minutes.


Avsluta med att omdefiniera en av nyckeltermerna i ditt argument. Till exempel kan en uppsats om Marx behandling av konflikten mellan lönearbete och kapital börja med Marx påstående att den "kapitalistiska ekonomin slutsatser. ett gigantiskt avhumaniseringsföretag"; uppsatsen kan avslutas med att antyda att marxistisk analys i sig är avhumaniserande eftersom den tolkar allt i ekonomiska – snarare än moraliska eller etiska – termer. Avsluta med att överväga konsekvenserna av slutsatser argument eller analys eller diskussion. Vad innebär eller innebär ditt argument, slutsatser föreslå?


Till exempel kan en essä om romanen Tvetydigt äventyr av den senegalesiske författaren Cheikh Hamidou Kane inledas med tanken att huvudpersonens utveckling antyder Kanes tro på behovet av att integrera Avslutningsuppsatser materialism och sufi-andlighet i det moderna Senegal. Slutsatsen kan göra det nya men relaterat slutsatser att romanen på det hela taget antyder att en sådan integration är eller inte är möjlig. Till sist, några råd om hur man inte avslutar en uppsats: Sammanfatta inte bara din uppsats. En kort sammanfattning av ditt argument kan vara användbart, särskilt om din uppsats är lång - mer än tio sidor eller så. Men kortare uppsatser tenderar inte att kräva en omformulering av dina huvudidéer. Undvik fraser som "avslutningsvis", "för att sammanfatta", "sammanfattningsvis" och "för att sammanfatta.


Men läsarna kan se, slutsatser de slutsatser komprimering av sidorna, slutsatser, när en uppsats snart tar slut. Du kommer att irritera din publik om du understryker det uppenbara. Motstå lusten att be om ursäkt. Om du har fördjupat dig slutsatser i ditt ämne vet du nu mycket mer om det än du kan inkludera i en fem- eller tio-sidig uppsats. Som ett resultat, slutsatser, när du har skrivit klart, du slutsatser har vissa tvivel om vad du har producerat. Och om du inte har fördjupat dig i ditt ämne, du slutsatser bli ännu mer tveksam till din uppsats när du närmar dig slutsatsen.


Förträng dessa tvivel. Undergräv inte din auktoritet genom att säga saker som, slutsatser, "det här är bara ett förhållningssätt till ämnet; det kan finnas andra, bättre tillvägagångssätt, slutsatser. Skrivresurser Strategier för att skriva uppsats Hur man läser en uppgift Hur man gör en närläsning Utveckla en avhandling som beskriver ämnessatser och skyltar Övergång: Se upp för kardborreband Hur man skriver en jämförande analys Avsluta uppsatsen: Slutsatser Korta guider till att skriva i disciplinerna. Snabblänkar Boka ett möte Drop-in-timmar Engelsk grammatik och språkhandledare Institutionsskrivande Fellows Harvard Guide till att använda källor Följ HCWritingCenter.


Copyright © Presidenten och stipendiaten vid Harvard College Rapport om intrång i upphovsrätten för digital tillgänglighet, slutsatser.





essäämnen för första världskriget



Dessa uppsatser är lätta att skriva. Syftet med den berättande uppsatsavslutningen är att sammanfatta allt som beskrivs och diskuteras i uppsatsen. Expository essäer syftar till att beskriva eller förklara idéer, föreställningar, fenomen etc. till läsaren. Sådana papper kräver forskning för att stödja idéerna och kunna ge bevis. Kolla in ett slutsatsexempel av en expository essä. Det finns flera vanligaste tillvägagångssätt som gör det möjligt att avsluta en uppsats logiskt och rimligt. Här är de. Vi vill också påminna dig om att det finns vissa detaljer som inte bör inkluderas i slutstycket.


Uppsatsavslutning är en viktig del av ett papper. Om du missar det eller gör det svagt kommer din uppsats att vara ofullständig. Gör därför ditt bästa för att avsluta en uppsats med ett starkt och balanserat sista stycke. Det bör resonera med uppsatsens inledning och brödtexten, sammanfatta hela uppsatsen och skrivas med hjälp av parallella meningsstrukturer. Ta en närmare titt på exempel på slutsatser för att säkerställa att du kan avsluta en uppsats på rätt sätt. Om du har några frågor eller behöver hjälp med din uppsatsavslutning kan du be om skrivhjälp. Erfarna skribenter hjälper dig att skriva en logisk och rimlig slutsats.


Uppsatsavslutning har vanligtvis tre huvuddelar. De är: omformulerat avhandlingsuttalande, sammanfattning av nyckelpunkterna och allmän slutsats. Se till att du inkluderar dessa delar i den sista delen för att avsluta en uppsats på rätt sätt. Tänk på att det inte fungerar att bara upprepa avhandlingen och idéerna. Visa din förmåga att analysera. I det sista stycket syntetisera och sammanfatta ditt papper. En rimlig slutsats börjar med att påminna läsarna om huvudidén med en uppsats. Se till att parafrasera ditt examensarbete. Undvik också att börja stycket med sådana ord som avslutning, sammanfattning, avslutning, sammanfattning osv. Det ser primitivt och oprofessionellt ut. Att vara skicklig på att skriva essähakar är en viktig färdighet att bemästra för studenter i akademiskt skrivande.


Det kommer att bli svårare att få dina läsare att bli entusiastiska över att läsa dina uppsatser utan den. Anta att du har producerat något tillförlitligt innehåll att presentera. Ändå, om du saknar att använda en stark uppmärksamhetsfångare Innehållsförteckning. Slutsatsen är det sista stycket i din uppsats. En stark slutsats syftar till att:. Din slutsats ska ge en känsla av avslutning och komplettering av ditt argument, men också visa vilka nya frågor eller möjligheter det har öppnat upp. Denna slutsats är hämtad från vårt kommenterade uppsatsexempel, som diskuterar punktskriftsystemets historia. Punktskrift banade väg för dramatiska kulturella förändringar i hur blinda behandlades och de möjligheter som stod till buds.


I denna mening bidrog punktskrift till bredare sociala förändringar i blindhetsstatus. Nya tillgänglighetsverktyg ger praktiska fördelar för dem som behöver dem, men de kan också förändra perspektiv och attityder hos dem som inte gör det. Fler exempel på uppsatsslut Vanliga frågor om att skriva en uppsatsavslutning. För att börja din slutsats, signalera att uppsatsen närmar sig sitt slut genom att återgå till ditt övergripande argument. Undvik att bara sammanfatta varje stycke eller upprepa varje punkt i ordning; försök att sammanföra dina poäng på ett sätt som gör kopplingarna mellan dem tydliga. Slutsatsen är din sista chans att visa hur alla stycken i din uppsats blir en sammanhängande helhet.


Scribbr Plagiat Checker. För att avsluta din slutsats, zooma ut till en bredare bild av ämnet och överväg konsekvenserna av ditt argument. Till exempel:. Försök att avsluta med en stark, avgörande mening som lämnar läsaren med en kvardröjande känsla av intresse för ditt ämne. Alla bevis eller analyser som är väsentliga för att stödja ditt avhandlingsuttalande bör visas i uppsatsens huvuddel. Slutsatsen kan inkludera mindre delar av ny information - till exempel en mening eller två som diskuterar bredare implikationer, eller ett citat som fint sammanfattar din centrala punkt. Även om din uppsats har utforskat olika synvinklar bör din egen ståndpunkt vara tydlig.


Det kan finnas många möjliga tillvägagångssätt till ämnet, men du vill lämna läsaren övertygad om att din är den bästa! Den erkänner de motsatta argumenten samtidigt som den tar en tydlig och avgörande ståndpunkt. Internet har haft en stor positiv inverkan på utbildningsvärlden; Bortsett från enstaka fallgropar, är dess värde uppenbart i många tillämpningar. Framtiden för undervisningen ligger i de möjligheter som internet öppnar för kommunikation, forskning och interaktivitet. Som populariteten för distansundervisning visar, värdesätter eleverna flexibiliteten och tillgängligheten som erbjuds av digital utbildning, och lärare bör fullt ut ta till sig dessa fördelar.


Denna slutsats är hämtad från en kort uppsats som förklarar uppfinningen av tryckpressen och dess effekter på det europeiska samhället. Den fokuserar på att ge en tydlig, koncis översikt över vad som behandlades i uppsatsen. Uppfinningen av tryckpressen var viktig inte bara när det gäller dess omedelbara kulturella och ekonomiska effekter, utan också när det gäller dess stora inverkan på politik och religion i hela Europa.

No comments:

Post a Comment